Spring-with-Quote-Background.jpg

SUNNUNTAINA ei sitten taas ollutkaan niin aurinkoinen päivä. Ei sentään sadellut., joten ulkona saattoi tehdä kunnon kävelylenkin. Kun taivas oli harmaa niin poikkesin kahville ihan sisätiloihin. Reippaan ulkoilun jälkeen otin ne sarjakuvan kaksi viimeistä puuttuvaa sivua työn alle, ja ahersin sen pidempään koneella että sain ne valmiiksi. Nyt on painettuun versioon kasassa jo yli 100 sivua, eli kyllä se 200 sivua varmasti saadaan kasaan, kun on vielä monta tarinaa kertomatta ja piirtämättä. Illalla jätin telkun väliin ja vietin aikaa mielenkiintoisen kirjan, Kirjalliset väärennökset, parissa. Mielenkiintoista luettavaa.

TÄNÄ aamuna taivas tarjoilikin kaiken mahdollisen: lunta, räntää ja vettä. Puuttui vain vanhat ämmät kivireet selässä. Talvi yrittää pitää pintansa mutta on kyllä hävinnyt taistelun jo. Kun yöllä on plussan puolella niin huomaa kyllä kuinka lumet alkavat huveta silmissä ja onhan sitä jo odotettukin.

PÄIVÄLLÄ tuli yhdentoista aikaan soitto että nyt painotyöt olisivat noudettavissa. Lupasin käväistä ennen neljää hakemassa, mutta sitten melkein samoin tein muistin että mulla on miitinki iltapäivän puolella ja sitten vielä kaupassa käynti, joten saattaa olla että en ehtisikään sinne ennen neljää. Lähdin siltä istumalta hakemaan kutsuja painosta. Painossa tämä tuttu asiakasyhteyshenkilö oli sitä mieltä että "vähän ovat tummia" mutta niin se oli tarkoituskin. Oikein hyvältä näyttävät. Kerroin samalla että se ikuisuuseepos tulee painoon joskus, eikä toukokuussa kuten jossakin vaiheessa oli tarkoitus ja suunnitelma. Samoin mainitsin että sarjakuvakirja tulee tämän vuoden puolella, mulla on puoli vuotta aikaa saada se valmiiksi, joten enköhän mä onnistu.

TÄNÄÄN selvisi että tulikin yllättäen sellainen pieni loman tynkä taas. Lähden keskiviikkoaamupäivällä ja palaan perjantaina johonkin aikaan. Keskiviikkoaamusella pitää vain käydä toimittamassa nuo kutsut ja pyytää samalla että saan joitakin tämän vuoden asiakirjoja sähköpostiini, niin voin lähettää ne sähköiseen arkistoon. 

KAIKENLAISIA laskutusohjelmia ja -pohjia on tässä vuosien varrella tullut kokeiltua mutta yksikään ei oikein ole sellainen joka olisi sopiva mun tarpeisiin. Niinpä iltapäivän lopuksi otin asioikseni tekaista taitossa pohjan laskulomakkeelle ja lisätä siihen täydennettävät kentät toisessa ohjelmassa. Nyt on helppo naputella lasku kun täytetyn pohjan voi tallentaa jokaiselle asiakkaalle omansa. Joitakin asiakkaita varten kun piti olla kenttiä joita toisille taas ei. Ja että laskupohja tuli heti käyttöön  niin roll-upista lasku liikkeelle, kun sieltä ei enää mitään kuulunut. Laskun vastaanottajalta tuli kuittaus että laitetaan maksuun, ja huhti-toukokuussa tulisi lisää tekemistä, jos vain kiinnostaa.

TÄNÄ iltana ei olekaan vuorossa elokuvaa vaan Meille muutti vieras mies (En fremmed flytter ind /The Stranger, Tanska 2017. Monimiljonääri Casper ja yksinhuoltajaäiti Amanda tutustuvat Facebookissa. Kun he tapaavat oikeassa elämässä, Casper tuntuu taivaan lahjalta. Jokin ei kuitenkaan täsmää. Onko Casper sittenkään se, joka hän väittää olevansa?) kun jäi telkkarista katsomatta. Huomasin sen, mutta en sitten muistanutkaan katsoa. 

ENSI yönä onkin pakkasta (on jo nyt pudonnut alle nollan) ja huomenna taitaa tulla taas jotain taivaalta. Mutta sitten pitäisi alkaa lämpöä tulla. Ainakin viikon verran aurinkoa ja oikein mukavia plussalukemia. Voitaisiin vaikka ajatella että torstaina päästäisiin aloittamaan grillauskausi. Jossakin oikein aurinkoisessa paikassa tarkenee silloin istua. ■