maze.jpg

PÄIVÄN tärkein agenda oli päästä apteekkiin hakemaan lääkärin määräämät (kolmio)lääkkeet. Jalka oli taas aamulla niin pirun kipeä, ja lenkkarin pitäminen jalassa ei tuntunut lainkaan mukavalta. Onneksi pääsin bussilla käytännössä suoraan apteekin eteen. Otin jo apteekissa ensimmäisen tabletin, että alkaisi vaikuttamaan. Kiepahdin kaupassa, sillä huomenna ja maanantaina ei ole tarkoitus pahemmin ulkona juoksennella. Maanantainakin vain haavahoitoon ja sieltä suoraan kotiin. Onneksi pysäkki on vain muutaman kymmenen metrin päässä.

KOTONA välipalaksi kaurapuuro puolukoiden kera ja toinen pilleri kitusiin. Luin sitten lääkkeen tuoteselosteen, ja selvisi että vaikutus alkaa ½ - 1 tuntia lääkkeen ottamisen jälkeen. Kyllä sen jo huomaa, ekasta pilleristä on tunti eikä jalkaa särje enää samalla tavalla. Itse asiassa ajattelin kokeilla josko saisin muutaman tunnin torkut. Jaksaisi sitten tuijottaa telkkaria loppuillan.

EILEN tuli sähköpostiin kysely voisinko muokata aiemmin suunnittelemiani käyntikortteja ja ajanvarauskortteja yhdeksi ainoaksi kortiksi, toiselle puolelle käyntikortti ja toiselle puolelle ajanvarauskortti. Huomenna kun en ole minnekään lähdössä niin voisin alkaa hahmottelemaan ja sovittelemaan palasia paikoilleen. Hieman siinä onkin sovittelemista kun neljä sivua pitää saada sopimaan kahdelle. Mutta eiköhän tuohon ratkaisu löydetä. Hiukan on ilmeisesti kiire näillä korteilla, joten lupasin kyselijälle että maanantaiaamuna on ehdotus sähköpostissa. Ja kun saadaan korttien ulkoasu hyväksyttyä, niin laitan samana päivänä menemään eteenpäin kirjapainoon. Kirjapainon rouva soittelikin eilen kyselläkseen kuulumisia, ja siinä samalla sain mainituksi että näitä kortteja olisi tulossa tehtäväksi. Edellisetkin kortit, seinätaulut ja muut tehtiin samassa painossa joten sieltä löytyy valmiiksi tiedot kortteihin käytettävästä paperista, laskutus- ja toimitustiedot jne.

EILISEN upean ja aurinkoisen kevätpäivän vastineeksi tänään onkin ollut taas harmaata. Aivan aamulla aurinko hetken aikaa kurkisteli taivaanrannassa mutta pikapikaa pilvet peittivät taivaan. Luntakin muisti taas sadella. Kyllä se kevät vaan antaa odotuttaa itseään.

KOTIPIHAAN oli turvallista tulla taksilla sillä edessä ajeli poliisin Maija. Käytävässä oli pari kaveria lepäilemässä. Naapuri tuli selittämään poliiseille kuinka hän viettää 50-vuotispäiviään. Porukkaa tunki asunnon ovesta kurkkimaan pääsevätkö juhlavieraat ajelulle. Pääsiväthän ne. Poliisit tuumasivat että pitäisikö pirtti tyhjentää lopuistakin vieraista. Sain seurata juhlijoiden mölinää ja selityksiä, kun jouduin odottamaan niin kauan että hissin oven eteen lepäämään asettunut herra siirrettiin Maijan kyytiin. Kyllä lähti herrasta kirosanoja kun poliisit alkoivat taluttaa herraa kohti odottavaa Maijaa. Jäi sitten näkemättä tyhjenikö koko kämppä vai ei. Mielenkiintoista oli se että eräs juhlavieraista tuli pyytelemään multa anteeksi että heti päässyt hissiin. Itse juhlakalu vain selitteli syntymäpäivistään. 

SAATTAA olla että ensi viiikolla tulee kaveri käymään. En tiedä uskaltaako pahemmin ottaa olutta kun on tuo tavallista vahvempi särkylääke. Tai ainakin pitää jättää ottamatta jo edellisenä iltana. Muutenkaan niitä ei pidä syömän jatkuvasti, sillä niihin tulee helposti riippuvuus. Ilmankos tuo jos kropassa on morfiinia. Ja muita parasetamolivalmisteita ei saa käyttää. Ja ei sairaalassakaan tuotu ibuprofeenia lainkaan. Ilmeisesti senkin käyttöä pitäisi rajoittaa tai jättää kokonaan pois. Toistaiseksi ei onneksi ole kuin viisi pilleriä aamulla ja neljä illalla. Ja huomenna pitkästä verensokerimittauksi. Sairaalassa se mitattiin ja arvo oli hyvä: 6,7. Neljä mittausta huomenna ja seuravaan kerran torstaina. ■