vh4.jpg

TAAS on viikko vierähtänyt evakkoasunnossa. Viime viikonloppuna lähdin puolison luokse lauantaina ja palasin vasta maanantai-iltana. Teki hyvää ottaa välimatkaa tietokoneeseen. No tosin perjantaina iltasella tein vielä yhden kirjan taiton niin että se ei enää tiistaina ollut vastassa.

VIIKOLLA oli kokouksia päivällä ja illalla, osa jopa ihan livenä, jalkahoitaja ja tietty kirjojen taittoa. Yhdestä opuksesta tehdäänkin sähköisen version lisäksi painettu laitos, joten sitä piti käsitellä painotaloa varten.

EILEN kävin tyhjentämässä kolme kukkalaatikkoa etupihalta ja kiroilin kun joku oli siirtänyt kotikärryt varmempaan paikkaan, joten multa piti kuskata kestokassilla kukkapenkkeihin. Siinä viimeistä laatikkoa tyhjentäessä Kukkamummo I tuli pihalle ja kerroin että aion kääntää sen pitkän kukkapenkin seuraavaksi. KM I käväisi hakemassa vähän enemmän päälle ja tuli kiskomaan kesäkukkia siitä kahdeksan metrin kukkapenkistä sillä aikaa kun itse tyhjentelin ja käänsin neljä pienempää penkkiä. Kiitin ja sanoin että enempää hän ei voi tällä erää tehdä, joten hän lähti kahvinkeittoon. Itse kävin hakemassa sen lannoitesäkin varastosta, ja ennenkuin ryhdyin kääntämään sitä penkkiä levitin Pollen Parasta penkin mitalta. Yllättävän riittoisaa se oli, sain koko penkin pituudelta ja melkein penkin leveydeltä laitettua lannoitetta.

SITTEN piti ryhtyä lapiohommiin. Reilusti yli puoli tuntia meni kun 30 sentin syvyydeltä käänsin koko penkin pituuden. Sen jälkeen vielä haralla koko penkki läpi niin että isoimmat kokkkareet hajosivat. Puoliso soitteli kun oli lapioimassa, ja kyseli että eikö meillä sada? Meillä pilkahteli aurinko pilivien lomasta, ja sielläpäin tuli vettä ihan kunnolla. Harauksen aikana alkoi hieman tihuuttaa mutta niin vähän ettei se häirinnyt työntekoa.

KUN sain kukkapenkin talvikuntoon ja tarvikkeet varastoon oli aika tulla keittämään iltapäiväkahvit. Niiden jälkeen olin puoli tuntia pitkälläni ennenkuin suuntasin kauppaan. Vielä sinne kävellessäkään mulla ei ollut harmainta aavistustakaan mitä laittaa ruuaksi, vähän pähkäilin josko jotain riisi-kasvis-feta-juttua, mutta kaupassa juolahti mieleen että mulla on kotona ainekset makaronilaatikkoon lukuunottamatta jauhelihaa ja munia. Niinpä päätin tekaista makaronilaatikon. Tällä kertaa heitin sekaan jalapenoja, suippopaprikaa ja kelta- ja punasipulia. Pitkästä aikaa vähän perinteisempi versio.

ILLALLA katsoin Geostormin, kun olen tainnut vain sen kerran vilkaista. Elokuvaa katsellessa alkoikin sataa ihan kunnolla. Tunnin verran tuli vettä enemmänkin. Elokuvan jälkeen piti mennä vielä kuumaan suihkuun kun alkoi selässä tuntua se lapiointihomma. Otin niin kuuman suihkun että se oli siinä ja siinä että pystyykö alla seisomaan mutta kestin. Ja kyllä helpotti selässäkin.

TÄNÄÄN odottelin aamupäivän että sade loppuisi tai ainakin hieman hellittäisi. Puolen päivän aikaan sade muuttui melkeinpä tihkuksi joten saatoin painua pihalle perennalaatikoideni ja istutuskuokan kanssa. Oli jonkin verran istutettavaa, 54 perennaa oli pahvilaatikoissa. Alkajaisiksi piti asetella perennat kolmeen eri kohtaan, mutta lajeittain en ryhtynyt laittamaan, vaan kun jokaisessa laatikoissa oli aina kuusi perennaa (3 per laji) niin sen kummemmin suunnittelematta ripottelin ne penkkiiin odottamana maahanpääsyä. Mun kukkapenkeissä ei harrasteta sitä että tässä tälläiset kukat ja tässä taas nämä, vaan suluisessa sekamelkassa ihan niinkuin luonnossakin.

EILISILLAN sade oli kastellut kukkapenkin liiankin hyvin, multa tarttui istutuslapioon vähän väliä. Onneksi sain pahvilaatikon polvien alle niin ei tarvinnut ihan suoraan maata vasten polvia pitää. Molemmat kukkamummotkin piipahtivat katsomassa. Menihän siinä reilusti aikaa mutta eipä ollut kiirettä minnekään. Homman valmistuttua sisälle suihkuun ja päiväkahville.

ILTASELLA tein yhden kirjan taiton. Oli vain päivitys aiempaan painokseen, ja kovin isoja tekstimuutoksia ei edes ollut. Suurin homma oli uusien kuvien  vaihtaminen, mutta niin vaan lähti sekin katsottavaksi. Viikolla taas työn alle se lähes 1000-sivuinen järkäle, ja siinä sivussa viimeistellä ne muutamat muut opukset jotka ovat par'aikaa katsottavana.

TIISTAINA tulee kuluneeksi neljä viikkoa reklamaation tekemisestä sille remonttifirmalle, eikä toistaiseksi ole mitään konkreettista näkynyt, kuulunut eikä tapahtunut. Ellei tiistaina kello 16 mennessä ole näkynyt merkkiäkään siitä että korjaukset alkaisivat, niin pitää laittaa kysely että aikooko se remonttifirma lainkaan korjata ongelman, vai yrittääkö "unohtamalla" päästä eroon korjausvastuustaan. Kyllä neljä viikkoa on niin pitkä aika, että jotain olisi oikeasti pitänyt tapahtua. Mutta tiistaina tiedän enemmän. ■