sun.jpg

TÄNÄÄN lämpömittari huiteli taas 25 asteen liepeillä. Puolen päivän aikaan lähdin suuntaamaan kohti metallifirmaa josta oli tarkoitus tilata ne aidankappaleet. Olihan se melkoinen vaellus, seitsemän kilometriä kesäisen kuumassa kelissä. Jaksoin kuitenkin perille ja sain tilauksen tehtyä. Toimitusaikaa eivät aivan varmaksi osanneet sanoa, mutta eiköhän ne lähiviikkoina. Varsinkin kun ne eivät vaadi hitsausta, vaan ainoastaan tolppien ja välipienojen katkaisun ja reikien poraamisen sekä mustan maalin pintaan. Tarjosi sinkitystäkin mutta totesin sen tarpeettomaksi.

KOTIINPÄIN tietty sama matka, ja kiersin vielä kirjaston kautta. Pari kirjaa tarttui iltalukemiseksi. En jaksanut ryhtyä kantamaan repussa mitään ostoksia joten poikkesin lähikaupassa. Siellä oli edelleen linjat poikki eli vain käteinen kelpasi. Onneksi nostin eilen enemmän että sain ostokset tehtyä.

KOTIIN päästyä oli kieltämättä hikinen olo ja paita oli melkoisen märkä, eritoten selästä kun kannoin reppua koko vaelluksen ajan. Pesaisin paidan heti sisään päästyäni, en halunnut laittaa sitä hikistä paitaa pyykkikoriin odottamaan pyykkipäivää (lauantai?). Pyykkäyksen ja iltapäiväkahvien jälkeen otin tunnin huilit, tai ei se pahemmin nukuttanut, kunhan vain lojuin sängyssä silmät kiinni. Sitten puutarhakamppeet niskaan ja pihalle. Oli kukkapenkkien kastelun aika. Ja penkkien kastelun jälkeen kastelin vielä uuden nurmikonkin niin että lähtee kunnolla kasvuun vielä ennen pakkasten tuloa. Ja kun olin saanut kasteluhommat tehtyä, kannoin viellä pyörätelineen takapihalta talon eteen oikealle paikalleen. Hiekoitussoralaaatikko odottaa vielä siirtämistä, mutta en edes kokeillut paljonko se painaa. Pitää siirtää se jossakin vaiheessa paikalleen niin ettei se jää talveksi sinne kinosten alle puiden juureen.

HUOMENNA on aamuvuoro, joten pääsee ajoissa pois. Ja huomiselle ei olekaan luvattu kuin +19 astetta, mikä on ihan tervetullutta. Lauantaille suurin piirtein samanlaista, aamuksi onneksi taas hieman alhaisempia lukemia niin että on mukavampi siirtyä töihin jalkaa toisen eteen siirtämällä.

VIELÄ kupponen kahvia ja sitten kirjan kanssa huovan alle niin alkaa mukavasti nukuttamaan. ■