wint.jpg

TUNTUU että on ihan sama mitä ennustavat pakkasten suhteen, perjantaina oltiin iltapäivällä taas "enää" -14 asteessa. Ei tuntunut kylmältä kun siihen on jo tottunut.

EILENKIN oltiin vain reilussa -15 asteessa vaikka kylmempää pitikin olla. Kävin kaupassa täydentämässä kaappien sisältöä, ja ostamassa eväitä alkuviikolle. Mukava oli kauppaan kävellä auringon paistaessa. Kun katselin sinistä taivasta niin melkein saattoi kuvitella kevään tulleen. 

KOTIIN tultua oli aika aloittaa sen lehden taittaminen. Käy maanantaiaamuna vielä tarkastuskierroksella ja laitan sitten painoon ennen töihinlähtöä. Taitto piti aloittaa helpoimmasta aineistosta, eli tekstistä joka ei kuvia sisältänyt ja ja jättää "vaikeimmat" viimeiseksi. Siinä taiton lomassa laitoin kinkkukiusauksen uuniin tulemaan, viimeisiä joulukinkun rippeitä käytin siihen. Ja tietty sinihomejuustoa. Illalla taitto oli siinä vaiheessa että saatoin jättää loput sunnuntaille ja katsoa telkkaria.

TÄNÄ aamuna olikin sitten jo yli -20 mittarissa. Kun ei tarvinnut lähteä minnekään, haahuilin aamupäivän kylpytakissa ja katselin tovin telkkaria ennenkuin palasin lehden taiton pariin. Piti tekaista pari mainosta joihin lisäinfo piti kaivella netistä ja yksi mainos taikoa lähes tyhjästä, Siihen ei ollut kuin pari riviä tekstiä olemassa. Ettei olisi mennyt pelkäksi koneella istumiseksi pistin pyykkikoneen pyörimään ja siinä samalla kun lehti alkoi valmistua peseytyivät pyykitkin. Kävin pihalla sen verran että vein roskia. Yllättävän vilpoiselta tuntui tällä kertaa. Varmaan tietty kun en pahemmin ollut liikkunut. 

SAIN lehden valmiiksi ja silmäilyn jälkeen (yksi visuaalinen virhe oli, joka ei olisi haitannut mutta piti se korjata) ja laitoin menemään katsottavaksi. Viikolla pyysin katsomaan lehden heti aamulla niin että saan sen liikkeelle ennenkuin lähden töihin. Osoitteisto mulle tuli jo Excel-taulukkona, joten ei tarvitse muuta kuin laittaa lehden painotiedosto ja osoitteet eteenpäin niin kirjapaino huolehtii lopusta.

ALKAVALLA viikolla onkin kolme iltavuoroa, ja huomiselle on luvattu -25 pakkasta eli kohtuullisen raikasta olisi tiedossa. Onneksi alkaa sen jälkeen ilmeisemmin lauhtua. Torstaiaamu on taas vaikea: mun pitää mennä verikokeeseen ja tietty ei saa aamupalaa eikä kahviakaan ennenkuin on siellä käynyt. Voi olla pienimuotoisia käynnistymisvaikeuksia.

TÖRMÄSIN yhtenä aamuna Kukkamummo I:seen. Hänellä on kuulemma kellarissa idätyslaatikko jos satun tarvitsemaan. Ei mulla oikeastaan ole muita idätettäviä kuin päivänkakkaran siemenet, ne pitää esikasvattaa sisällä niin saattavat jopa kukkia jo tulevana kesänä.

TÄLLE illalle on tiedossa Netflixiä, varsinkin nyt kun ei ole kiirettä nukkumaan. ■