vd2.jpg

OLIPAHAN kokemus lomailla ja reissailla Suomessa kaksi viikkoa kun lämpömittari huiteli kolmenkymmenen plusasteen paremmalla puolella. Alkoi olla jo hiukan liian lämmintä minun makuuni. Onneksi hotellihuoneissa sai viilennyksen päälle niin että huoneessa ei ollut kuin "vain" +19 astetta, joka helteestä sisään tullessa tuntui jopa kylmältä.

MENTIIN siis Suomea pystysuunnassa ja monenmoista ehdittiin nähdä. Kulttuuria tuli enemmän kuin monena kesänä yhteensä. Tehtiin ihan ex-tempore-reissuja, käytäskö tuolla ja samantien hotellia ja juna/bussilippua varaamaan.

LOMAN jälkeen oli ensimmäinen tehtävä purkaa kaikki sähköpostit ja vastailla niihin. Ensimmäinen viikko menikin siinä että totutteli taas olemaan koneella. Toisella viikolla piti käydä hankkimassa tarvikkeita perhosniityn jatkamista varten, sahata, porata, öljytä, kuoria nurmikkoa jne. Ja toiselle viikolle oli ennustettu sadetta loppuviikon puolelle joten piti aikatauluttaa sekin homma niin että sai kaiken aiotun tehtyä ennen sateita. Muutaman illan siinä sai ahertaa mutta valmistui aikataulussa. Viikonloppuna oli siivottava paremmin kun tuli sahaus/porauspölyä.

TÄNÄÄN olikin aamulla taas vuorossa jalkaterapeutti, ja sieltä muutaman pysäkin kautta moikkaamaan entistä työkaveria. Kovasti useampikin ex-työkaveri houkutteli että tule takaisin, mutta kun näin millainen kaaos siellä vallitsi niin kerroin että en ihan heti ainakaan. Ja siksi toiseksi tässä kuussa pitäisi tulla yhden juhlakirjan aineisto taittoon.

TÄNÄÄN on sitten tullutkin vettä. Eilisiltana alkoi sade ja se jatkuu edelleen. Tosin kyllä vettä onkin kaivattu. Meillä huoltoyhtiön älyköt kävivät leikkaamassa nurmikot helteiden aikaan, ja nyt ollaan saatu katsella palaneita nurmikoita. Ehkäpä ne tuosta vielä vihertyvät kun ovat nyt saaneet kunnolla vettä.

HUOMISILTANA pitää pestä pyykkiä, kun torstaina lähden taas lomalle. On vielä sellaiset puolisentoista viikkoa ja sitten alkaa syksyn ohjelma ihan oikeasti. Heti loman jälkeen on jo ensimmäinen iltakokous, joten se puoli on järjestyksessä.

LOMAN jälkeen on vielä jatkettava perhosniityn parissa, vielä on kuorittava sellaiset 16 neliötä nurmikon pintakerrosta pois ja muokattava se syyskylvöä varten. Pari neliötä siitä pitää peittää mustalla muovilla kun sille alueelle laitetaan vasta ensi keväänä siemenmatto, mutta sen muokatun alueen ei tarvitse alkaa kasvaa rikkaruohoja.

ILTAKAHVIT ja Netflixiä kunnes puoliso ehtii töistä kotiin. ■