dem2.jpg

DÈMONI 2 sijoittuu ylemmän keskiluokan suosimaan kerrostaloon nimeltä The Tower, jossa televisiossa näytettävän kauhuelokuvan demoni pomppaa suoraan ruudun toiselle puolelle muuttamaan asunnoissaan bilettäviä teinejä murha-apureikseen.

JA edellisen elokuvan perään heti jatko-osa, joka ilmestyi vuotta myöhemmin. Demonien määrä nousee huomattavasti edellisestä osasta, mutta ehkäpä tämän johdosta maskeeraus vastaavasti tippuu laadussa. Ensimmäisen osan torahampaiset pedot ovat nyt vihreän sammalen ja mädän peitossa olevia öriseviä örkkejä. Tartunta liikkuu yhä kynsien ja hampaiden kautta sekunneissa kosketuksesta.

VALITETTAVASTI elokuva ei enää yllä edeltäjänsä tasolle.

TARINAN kliimaksina toimiva parkkihallimittelö kymmenien demoneiden ja ihmisten välillä on myös näyttävä, joskin harmillisen veretön. Tämä on oikeastaan se suurin ongelma, mikä Dèmoni 2:sta vaivaa: se on oudon veretön. Demoneille tehdään toki vaikka millaista väkivaltaa, mutta ihmisten kuolemat tuntuvat pitkälti rajoittuvan tartunnan aiheuttaviin naarmuihin tai kameran näkemättömissä tapahtuviin murhiin.

ELOKUVAT kannattaa katsoa peräkkäin, silloin Dèmoni 2 toimii jollakin tavoin, mutta vaisusti. ■