vd.jpg

LAUANTAINA lähdin puolison luo viettämään viikonloppua. Iltapäivällä nautittiin kahvit ulkona, kun oli niin lämmin päivä. Alkuillasta lähdettiin tekemään pieni kävelylenkki ruokahalua herättämään ja samalla poikettiin kotiinpäin tullessa ostamassa puolisolle säilytyslaatikoita. Illalla pistettiin grilli kuumenemaan. Sen verran muuttui kuitenkin viileäksi /(ja pimeäksi) ettei viitsitty enää ulkona syödä.

SUNNUNTAI kului leffojen ja sarjojen parissa kun ei tarvinnut edes mitään nikkaroida. Lähdin illan pimetessä tulemaan takaisin kotiinpäin. Omaan jääkaappiin jäi evästä sen verran että riitti iltapalaksi ja maanantaiaamuksi.

MAANANTAINA lähdin ensin tankkaamaan jääkaappia, ja tarkoitus oli ostaa myös se harava. Jätin haravan kuitenkin ostamatta kun kauppaan kävellessä pähkäilin että saan sen kapean suikaleen tasoitettua ihan jalallakin. Kotiin päästyä tyhjensin kauppakassit ja keitin kahvit ennenkuin pyyhälsin pihalle iso veitsi mukanani. Siinä kukkapenkin reunassa olevan laudan sorastuspuolella oli sellaisia multakasoja, jotka piti tasoittaa ennenkuin siihen pystyi soraa tuomaan. Ja vanha iso leveäteräinen veitsi oli ihan omiaan siihen puuhaan, sai ruohon juuret nopeasti poikki. Ja kun niitä "kukkuloita" ei ollut kuin siellä täällä niin äkkiä pääsin perjantaina tutuksi tulleeseen puuhaan eli soran kantoon. Tällä kertaa riitti viisi sangollista, ja sen jälkeen koko polku oli siististi soran peitossa. Toki siihen olisi voinut levittää kivituhkaa, mutta kun tavoitteena on mahdollisimman pitkälle päästä kierrättämällä, niin miksi mennä ostamaan?

TIISTAI kului valtaosin tietokoneella, oli laskettava tarjouksia ja vastailtava sähköposteihin. Pari kirjaa on tulossa, toisen tahtovat mielellään valmiiksi heti lomani jälkeen tiistaina. Kerroin että en ao perua lomailuani kun olen sen jo puolisolle luvannut että pidän lomaviikon samaan aikaan. Tosin siihen ei ole tulossa kuin 50 sivua ja vain sähköinen versio, niin kyllä mä saan sen puristettua kasaan sunnuntai-maanantaina. Ja kun kyseessä on hankejulkaisu niin voi laittaa kiirelisää. Sen verran kuitenkin irrottauduin koneelta että kävin heittelemässä kalkkia ja lannoitetta kukkapenkkeihin, kun on luvattu sadetta loppuviikolle. Liukenevat ja imeytyvät multaan odottamaan kukkien tuloa. Ja viime syksynähän mä laitoin säkillisen hevonkakkaa penkkiin, niin nyt pitäisi olla kunnon lannoitus kesää varten.

TÄNÄÄN lähdin aamupäivällä ostamaan ensin elokuvalippuja kun olivat suorastaan sikahalpoja, ja sieltä sitten kauppaan ostamaan lihakeiton ainekset. Tottakai tuli niin paljon tuttuja vastaan että kotona olin vasta kello 15 aikaan. Heti liha kiehumaan ja sitten iltapäiväkahvit (ties kuinka monennet tänään). Kello 16 alkoi Teams-kokous, jonka päätymisajankohdaksi oli kuitenkin sovittu kello 17. Seuraava kokous oli alkamassa 17.30 joten mulle jäi puolisen tuntia aikaa kuoria ja pilkkoa juurekset ja vihannekset siihen keittoon. Kun kokouksessa tuli sopiva rako, kävin pudottamassa ne keittoon kypsymään. Tämä kokous päättyikin aiemmin kuin oli kalenteriin varattu, joten saatoin hetken istua nojatuolissa silmät kiinni ja odotella että keitto muhii valmiiksi. Kun sain nostaa kattilan liedeltä käväisin viemässä biojätteet pois nurkista (niitä tuli aika paljon...) ja sitten oli aika maistella keittoa. Hyvää siitä tuli! Onnistuin hillitsemään itseni ja söin vain yhden kulhollisen vaikka toinenkin olisi mennyt.

HUOMENNA ajattelin viedä taas tavaraa kierrätykseen kun toin puolison luota tarpeetonta tavaraa ja omista nurkista katselin tiistai-iltana ja katselen vielä huomisaamuna. Samalla reissulla käyn moikkaamassa erästä vanhaa työkaveria.

KOHTA pitää laittaa keitto jäähtymään pienempään kattilaan ja pakkaseen meneviin astioihin. Sitä kun tuli nelisen litraa, mutta osan annan puolisolle.

ILTAKAHVI kutsuu ja samoin Netflix. ■