sun.jpg

AAMULLA herätessä mittarissa oli alle 10 astetta mutta muutaman tunnin kuluttua oli jo 15. Lopultakin siis shortsikelit. Eikä takkia tai huppariakaan enää tarvinnut. Päivällä poikkesin torilla ostamassa raparperia ja samalla kävin kukkakauppiaan luona varmistamassa että perjantaina saan haluamani. Saan. Ja nämä taimet ovatkin haövempia kuin viime vuonna, varmaankin siksi että ovat multapaakkutaimia eikä ruukussa. Alunperin kaavailin että ostaisin vain 5-6 mutta kun hinta olikin paljon alhaisempi niin taidan ostaa 10 tainta. Siinä torilla seisoskellessa tuli kuuma, ihmekös tuo kun mittari näytti silloin +22 astetta. Piti poiketa markettiin vilvoittelemaan lihaosastolle.  Sieltä sitten taas eteenpäin kun oli hiukan viileämpi olo.

KOTIIN tullessa en enää viitsinyt alkaa raparpereja laittamaan vana päätin jättää sen huomiselle illalle. Vaikka en ostanutkaan kuin kaksi kiloa, on siinä kuitenkin tarpeeksi kuorimista ja pilkkomista. Huomenna ryöppään ne ja laitan sitten pakkaseen. Kunhan mansikoita alkaa tulla enemmän ja ovat halvempia niin tekaisen jokusen raparperi-mansikka-leivoksen tapaisen. Lehtitaikinalle raparperia ja paiston & jäähdytyksen jälkeen mansikoita päälle. Siinä se. Halutessa vielä seuraksi pehmeää vaniljajäätelöä.

RISUT olivat edelleen paikallaan, eli taitaa mennä talkooporukan siirrettäväksi. Ei niitä onneksi ole kuin korkeintaan pari kottikärryllistä, eli ei siinä iso homma ole. Itse taidan mennä pihalle talkoisiin vartti alkamisajan jälkeen niin ovat jo ehtineet ainakin osan kukista laittaa penkkiin, niin että ei kaikki olla yhtä aikaa siinä kaivelemassa. 

HUOMENNA voisin aloitella sen tiedotteen tekemisen niin ei jäisi ensi viikolle ihan kaikki. Jonkin sortin pääkirjoitus pitäisi väsätä tähän tiedotteeseen, pitkästä aikaa. Kunhan vaan saan kirjoittamisen alkuun niin kyllä se siitä. Ja voipi muuten olla niinkin että ensi viikolla olen taas pari päivää poispoikke, ja juhannusviikolla useamman. Eli ei tässä hirmuisesti päiviä ole sitä tehdä. ■