pros.jpg

ILTAPÄIVÄLLÄ sähköpostissa odotti yllätys: varmaan jo kuukausi sitten taittoon kaavaillun opuksen aineisto tuli. Saatteena oli oli, että mikäli kuvien laatu kestää painamisen, voin tehdä verkkojulkaisun lisäksi painoaineiston jos sattuvat julkaisusta myös ihan kirjan tekemään. En viitsinyt edes katsoa aineistoa vielä, saa odottaa maanantaihin. Tupla työ taas: verkkojulkaisua varten värikuvat ja painettuun harmaasävykuvat. Täytyy taas ensin kääntää Word-tiedosto PDF:ksi ja sitten siitä irrottaa kuvat yksitellen, tallentaa ne ensin painokelpoisessa laadussa ja sitten pudottaa resoa ja vaihtaa harmaasävyihin. Onneksi sentään samalla taitolla pääsee tekemään, senkun vaan linkittää verkkoversioon harmaasävykuvat.

ENNEN iltapäivän yllätystä kiepahdin hakemassa ne hautakynttilät. Lämpötila oli vaihteeksi pari astetta plussan puolella vaikka aurinkoa ei näkynyt. Mukavasti siellä tarkeni ilman turhaa kiirehtimistä. Jouluvalot olivat taas syttymässä liikkeiden seiniin ja kadun ylle. Varsinaisiin joulun avajaisiin on onneksi melkein kuukausi aikaa. Kyllä tuo jouluhössötys alkaa vaan aina liian aikaisin. Onneksi kaksi kunhan kaksi kuukautta on mennyt, ollaan jo onnellisesti ensi vuoden puolella.

KÄVIN kaupungilla käydessä ottamassa samalla influenssarokotteen kun kerran mahdollisuus oli. Tosin ei vielä kertaakaan sellaista ole tullut sairastettua mutta eihän sitä koskaan tiedä. Ja kun kerran kuulun riskiryhmään niin ei tarvinnut maksaa siitä mitään. Onpahan nyt sitten sekin otettu.

SEURAAVAKSI elokuvan etsiminen illaksi. Pari ehdokasta on tuossa paperilapulla ylhäällä, pitää vain varmistaa etten ole toista jo joskus aiemmin katsonut. Tästä leffasarjasta kun on tullut jo useampi elokuva katsottua. Mutta kohtahan se tiedetään. ■