kutsu.jpg

KYLLÄ se vaan jaksoi sataa lunta vielä aamullakin. Tosin ei onneksi enää samaan malliin kuin eilen. Eli ihan kävellen pääsin liikkumaan. Varovaisesti sai mennä, paikka paikoin oli jäätä siellä sataneen lumen alla ja muutamia tanssiaskelia piti ottaa. Tulee mukavasti päivän kävelykiintiöön askelia, kun jo pelkästään aamulla tulee yli 6 000 askelta. Suuntasin ensimmäiseksi lähettämään sen tiedotteen, jos vaikka olisi ongelmia lähetyksen kanssa. Oli mennyt perille, laioin itsellenikin piilokopiona niin saatoin varmistua asiasta.

SITTEN kävin sen roll-upin kimppuun. Kyllähän siinä kone tovin mietti kun kuvatiedoston koko oli melkein 700 Mt. Onneksi siitä sai rajata ylimääräiset pois ja resoluutiotakin pienentää niin ei mennyt puolta päivää pelkän kuvan säätämisen kanssa. Ensimmäisen version sain liikkeelle ennen puolta päivää, ja kiepahdin sen jälkeen kahvilla. Vastaus oli tullut sillä aikaa, ja kuvaa piti vielä säätää, rajata enemmän pois niin että taustalle jäi enemmänkin väriä kuin selvästi erottuvia kohteita. Toinen versio liikkeelle ja vastausta odotellessa sen kutsun kimppuun.

KUTSU pitikin tehdä mustavalkoisena, taustagrafiikka siihen mulla oli valmiina, sen kun poistin värit. Vaihdoin aiemmissa kutsuissa olleen fontin hieman juhlavammaksi mutta selkeäksi. Tähän ei turhia krumeluureja laitettu vaan sen piti olla "juhlava" kuten annettu ohjeistus kuului. Tein siitä PDF-tiedoston ja tallensin sen sähköpostiini luonnokseksi, niin että huomenna voin kirjapainossa ollessa lähettää sen heille.

ROLL-UPPIIN oli tullut sillä aikaa kommentointia. Lähinnä siitä miksi osa tekstistä oli pienemmällä fontilla kuin toinen osa (johtuikohan se siitä että lause piti saada yhdelle riville), ja muutamat lauseet piti yhdistää yhdeksi kappaleeksi eri tavalla kuin mallissa oli. Onneksi sellaisessa ei mene kuin hetki joten sain jälleen kerran uuden version liikkeelle. Tuli pian vastaus että katsoo aamulla koneelta kun on jo tien päällä eikä kännykän ruudulta niin hyvin näe.

PÄIVÄ ei tuonut tullessaan korjauksia siihen ikuisuuseepokseen, ei edes viestiä tekijältä. Tosin voi olla että ovat vasta kotiutuneet kun useampana vuonna aina pääsiäisen aikaan ovat ulkomailla pyörähtäneet. Pitää vaan koettaa jaksaa odottaa josko joskus sekin saataisiin käsistä pois.

PÄIVÄLLÄ sateli pienen tovin vettä siihen aikaan kun kahvilla käväisin. Iltapäivän lopulla taas hiukan lunta mutta sekin onneksi loppui aika äkkiä. Nythän ennusteiden mukaan pitäisi alkaa virrata vesisateiden tuomaa lämmintä ilmaa, joten voi elätellä toiveita että kinokset saavat kyytiä. 

VIELÄ joku elokuva illan lopuksi ja sitten sen siniasuisen betonimyllärin seuraan, ■