winter.jpg

PUOLENPÄIVÄN tietämissä olin lähdössä siivoamaan häkkivarastoa kun kuvien tuoja soitteli että olisi viiden minuutin kuluttua pihalla. Meninkin sitten ensin pihalle noutamaan uusia kuvia ja antamaan samalla jo skannatut kuvat pois. Nyt saamani kuvat olivatkin kaikki ihan oikeita valokuvia, joten tietty skannaaminen on helpompaa ja jälkikin on huomattavasti parempaa. Ainakin yksi kuvalähetys on tulossa vielä ja yksi tekstinpätkä, josko mä sitten pääsisin aloittamaan sen lopullisen taiton. Saattaa kyllä olla että aloitan jo nyt, kun vaikuttaa siltä että ainakin osaan luvuista olisi kaikki kuvat.

OTETTUANI kuvat vastaan menin sinne häkkivarastolle. Ei siellä juuri muuta ollut kuin pahvilaatikoita ihan liiankin kanssa ja niissä vielä kaikki styroksipehmusteetkin sisällä. Aivan kuin mä niitä joskus tarvitsisin. Jos muutan niin uusia muuttolaatikoita saa kaupasta tai voin vuokrata muovisia. Ei siinä muuta kuin styroksit kaikkeen suurimpaan pahvilaatikkoon, ja muut muovit myös. Onneksi oli kotiteatterin pahvilaatikko niin siihen mahtui melkoisen mukavasti. Muut pahvilaatikot lyttäsin valmiiksi niin oli helpompaa kuljettaa jätekatokseen pahviastiaan, nyt kun se vielä oli tyhjä. Oli siellä varastossa muovikassillinen jatkojohtoja ja jotakin epämääräisiä piuhoja, mutta mä en alkanut edes niitä setvimään vaan kaikki vain suoraan roskiin. Eipä sinne varastoon jäänyt muuta kuin tulipalon jäljiltä erään talon seinästä pelastamani vanha kahvimylly. Nythän se on ruosteinen mutta jos ensi kesänä saisin sen teräsharjalla käsiteltyä ja sitten mattalakka päälle. Porolaatikon etulevy ja kammen kahva pitää tehdä, mutta sitten se olisi valmiina laitettavaksi esille.

PÄIVÄ oli entiseen malliin harmaa, ja välillä satoi vettä ja välillä lunta. Väliiin mahtui jopa hetkiä jolloin ei satanut mitään. Pihalla kun kuskasin niitä pahveja roskiin törmäsin kukkamummoon, ja vaihdettiin siinä useampi sana. Odotteli kyytiä ja kun mulla ei minnekään kiire ollut niin juteltiin sen aikaa kunnes hänen kyytinsä tuli. Siinä keskustellessamme muistin että mun pitää tulevalla viikolla käydä ostamassa hautakynttilöitä - kukkamummo mainitsi asiasta - niin että ensi viikonloppuna voin käydä viemässä muistomerkille. Tavallisesti olen aina käynyt vasta illan hämärryttyä siellä mutta ajattelin että ensi lauantaina menenkin jo aikaisemmin. Ehkä jopa niin että käyn ensin hautausmaalla ja jatkan siitä ruokakauppaan.

TÄMÄN päivän päätteeksi ajattelin katso The Babysitterin, tuossa iltapäivällä katsoin jo sen BladeRunner-animaation. Se kun ei kestänyt kuin vartin verran niin iltapäiväkahvia juodessa sen vilkaisin. Jospa tuo illaksi valitsemani elokuva olisi parempi kuin eiliset elokuvan irvikuvat. ■