aika.jpg

PARIN päivän lomanen on takana. Kotiuduin eilisiltana juuri ennen kuin Kauhukeittiö alkoi. Mukavat pari päivää kun sää suosi, eli grillin ääressä istuttiin iltaa. Ehdittiin myös varata Tampereelta taas muutama hotelliyö. Matkat taittuvat Onnibussilla, ja nyt saatiin varattua yläkerran ikkunapaikat, niin että on jaloilla hiukan enemmän tilaa ja nähdään koko ajan missä mennään. Paikat on varattuna molempiin suuntiin. Hyvä kun oltiin ajoissa liikkeellä. Kauhukeittiön jälkeen en muuta enää viitsinyt kuin tarkastaa sähköpostin, ja siivota sieltä spammit pois. 

AAMULLA sitten katsastin mitä viestejä siellä oli. Eräälle nettisivulle piti tekaista lomake, joten päätin ottaa sen tämän päivän ohjelmaan. Aamupäivällä tosin ensin kauppaan ja jonkun aikaa istuin torin laidalla katselemassa kaupungin vilinää. Kotiin tultua sitten sitä lomaketta vääntämään. Jostakin syystä mun editori ilmoitti olevansa kokeiluversio vaikka olen sen aikanaan ostanut ja rekisteröitynyt. Nyt ei tullut edes ikkunaa johon sarjanumeron olisin voinut syöttää. Jotain on tainnut tapahtua joko silloin kun levy hajosi tai sitten Winukan palautus- ja päivitysoperaation yhteydessä. En jaksanut alkaa pähkäillä sen kanssa kauempaa vaan avasin NotePad2:n ja aloin naputtamaan koodia entisaikojen malliin ihan käsin. Eipähän tule mitään ylimääräistä mukaan kun käsin tekaisin. Valmiita PHP-käsittelijöitä mulla on arkistossa joten sieltä oli helppo valita sopivin ja muokata se tarpeisiin sopivaksi. Siellä on lomake verkossa odottamassa.

SITTEN olikin varsinainen. Tuli taitettavan kirjan aineisto, ja valmista pitäisi olla 22. kesäkuuta. Eli melkein kuin eilen. Ja mä kun lähden itse 20.6. reissuun niin paljon muita vaihtoehtoja ei ole kuin tehdä tuo viikonloppuna. Laitoin sinnepäin jo viestiä että maanantain aikana joutuvat tarkastamaan sen ja ilmoittamaan mahdolliset virheet tai sen että on OK. Onneksi tästä ei tule kuin sähköinen versio eli pääsee taitossa hiukan helpommalla. Mutta silti melkoisella aikataululla olettavat että kaikki onnistuu (pahoittelivat kyllä kovin tiukkaa aikataulua). Eihän tässä mitään, palkkioon kiirelisä päälle. Jouduin vielä aamulla pyytämään kansikuvankin kun sitä ei ollut aineistossa mukana. Varsinaista kansikuvaa ei tullut mutta ehdotuksia ja ajatuksia mihin suuntaan sitä voisin kehittää. Katsotaan nyt kuinka paljon jää aikaa sille.

MAANANTAINA pitää vielä ehtiä tekaisemaan sen tiedotekin. Onneksi siihen olen jo valtaosin kaiken saanut paikoilleen, vain muutama juttu niin saadaan se taipaleelle. Sunnuntai-iltana pitääkin olla syömättä klo 21 jälkeen kun maanantaiaamuna käyn verikokeissa ennenkuin menen toimistolle tiedotteesta juttelemaan. Tällä kertaa mitataan paastoarvot, eli onpa tiedossa ankea aamu kun ei saa kahvia. Pitää heti kokeiden jälkeen rynniä jonnekin kahville. Jos sää sallii niin torille.

NYT voisin katsastaa löytyisikö jotakin leffaa illan päätteeksi. Olen sen ansainnut. ■