siivous.jpg

KIELTÄMÄTTÄ oli melkoisen mukava herätä aamulla kymmenen aikaan kun sai nukuttua koko yön heräämättä sängyssä peiton alla, eikä tarvinnut siirtyä nojatuoliin nukkumista yrittämään. Kiireettömän aamupalan jälkeen katselin vielä tovin telkkaria ennenkuin sain itseni liikkeelle ja lähdin kauppaan. Aurinko paistoi tänäänkin ja oltiin reilusit plussalla. Mukava katsella kun kevät alkaa pikkuhiljaa saada otetta talvesta. Ei oikein vielä ollut mitään ideaa mitä söisi, mutta kaupassa sitten haalin koriin Dolmio-pastakastiketta, tonnikalaa ja kasvissuikaleita. Kaapissa on vielä pari keitinpussia riisiä, joten siitä se ateria syntyy. On kyllä käteviä nuo riisin keitinpussit, vaikka aluksi epäilinkin. Ei niitä silti raaski ostaa muuta kuin silloin kun ne on tarjouksessa (viimeksi oli Lidlillä, silloin vain ei tullut mieleen ostaa useampaa pakettia).

KOTIIN päästyä imuri esiin ja matttojen imurointi. Sitten pihamaalle piiskaamaan ja jättämänn matot kevätilmaan tuulettumaan. Imurointi, pölyjen pyyhkiminen ja luuttuaminen niin pääsin hakemaan matot tuulettumasta. Ja sitten kun kerran siivousvimma oli päällä, niin vessassa vielä suihkun ja käsisuihkun suuttimet irti ja klooriin likoamaan. Saipahan kalkkisaostumat kyytiä, ja kaikki suutinreiätkin aukesivat. Mukava kun tulee vettä kunnolla eikä vain joka toisesta reiästä. Maanantaina voi sitten vielä katsella ettei jää papereita lojumaan, ja pitänee soittaa asukaspalvelupäällikölle että keskiviikkona olen pois juuri sen tarkastuksen ajankohdan.

scanners.jpg

EILISILTANA kun katsoin sen Scanners-elokuvaa muistuttavan tekeleen, päätin iltapäivän lopuksi ja kahvin kanssa katsottavaksi hakea sen alkuperäisen Scanners-elokuvan. Olihan se aika nostalginen kokemus. Aikanaanhan se tuntui melkoisen jännittävältä, mutta nyt enemmän hymyilytti tuo nostalgiatrippi. Tietokoneissa oli tekstipohjainen käyttöliittymä ja näytöt olivat musta-vihreitä.

TÄNÄ vuonna aion lähettää ruhtinaalliset kaksi pääsiäiskorttia. Alkuillasta hahmottelin jo niitä, sillä käytän Postin palvelua, jolla voin tehdä omasta kuvasta kortin ja lähettää sen netistä. Kätevää, kun voi laittaa ihan ajoissa kortin odottamaan sinne ja posti toimittaa sen haluttuna päivänä vastaanottajalle. Eipähän ole sellainen tusinakortti joita kaupat ovat väärällään. Muutenkin olen melkoisen huono laittamaan kortteja, en edes reissuilta laittele vaikka olisin missäpäin tahansa. Joskus kauan kauan sitten (heti tulen keksimisen jälkeen) kun olin sellaisella noin 1000 kilometrin juhannusajan automatkalla laitoin melkeinpä joka paikasta missä pysähdyttiin kortin eräälle ihmiselle. Eipä tarvinnut juhannuksen jälkeen kertoa missä tuli oltua, mitä tehtyä ja miten matka meni. En kyllä olisi jaksanutkaan kertoa, sillä heti juhannuksen jälkeisen maanantaisen työpäivän aamun nukuin töissä :) Oli sen verran väsyttävä reissu, varsinkin kun sunnuntaina piti ajaa lähes 500 kilometriä, ja matka ei todellakaan mennyt pysähdyksittä. Niihin meni todennäköisesti enemmän aikaa kuin itse matkaan. Mutta hauska reissu oli, kaikesta huolimatta.

TÄNÄÄN tulee taas American Horror Story, joten ei tarvitsekaan etsiä elokuvaa katsottavaksi. Jos huomenna ei tule mitään katsomisen arvoista Riisuttujen jälkeen, niin voisin katsoa Alastoman lounaan. Sattui käsiin kun tuossa taannoin etsin sitä Brokeback Mountainia. Ja onhan siellä Anatomiakin, jos tahtoisi katsoa, ja muutama muukin jota ei ole aikoihin tullut katsottua. Orpokodin ja Devil's Backbonin katsoin varmaan kuukausi sitten, joten niitä ei. Harmittaa että en ostanut aikoinaan The Others-leffaa. Voisi vaikka käydä kirppareilla katsomassa josko sattuisi löytymään. Tai sitten tilata jostain jos saa postikulujen kanssa (reilusti) alle kympin.

SCANNERSIA katsellessa tuli mieleen 80-luvun alussa näkemäni leffa joka olisi mukava nähdä uudelleen. Harmi vain kun ei muista nimestä mitään. Tapahtumat tapahtuivat valtaosin siunauskappelissa tai jossakin sellaisessa, ainakin yksi tappo tehtiin hautausmaalla, ja kappelissa tms. oli kaksi pylvästä joille kädet laittamalla avautui portaali toiseen ulottuvuuteen jonne ihmisiä toimitettiin orjiksi. Olisi kiva nähdä vieläkö elokuva vaikuttaa yhtä hyvältä kuin silloin aikanaan.

HUOMISAAMUNA kello soi vasta kymmeneltä, sen verran pidempään voin pyhäpäivänä nukkua. Ja kun tuikitärkeää ei ole tehtävälistalla, niin enpä taida nousta kilpaa auringon kanssa. Kyllä viikolla saa sitten taas ihan ajoissa nousta. Ihmettelin miksi niistä puuttuvista valokuvista ei ole kuulunut mitään, mutta tänään selvisi Facebookin kautta että ovat lomailemasssa Ranskassa. Sieltä ei nyt ehkä kuvia löydy kirjaa varrten. Saapa nähdä saadaanko edes ennen juhannusta kirja valmiiksi. Kesälle kuitenkin pitää sovittaa taas pari lomaviikkoa, ja eiköhän se Tampere kutsu taas. Tosin olen siellä myös syyskuun alussa, mutta eihän siellä tule koskaan vierailtua liian usein. ■