painokone.jpg

AAMUPÄIVÄLLÄ lähdin katsomaan konetta jossa oli ongelmia sen GoogleDriven kanssa. Syystä tai toisesta hän ei ollut ottanut varmistuskopiointia ja synkronointia käyttöön - se selvisi kun asensin GD:n uudelleen. En viitsinyt ryhtyä soittelemaan kysyäkseni hänen Google-tilinsä salasanaa vaan tein ihan uuden sähköpostin. Parempi niin että ei sotke virallisia juttuja siihen omaan privaattipostiinsa. Ja koska kyseessä on sellaisisia tiedostoja joita mäkin silloin tällöin tarvitsen niin siksikin se uusi sähköposti. Tietty sitä piti kokeilla että toimiiko ja reilun parisataa megaa siirsin Driveen ja hyvin toimi. Onpahan odottamassa maanantaina kun tulee töihin.

SIELTÄ sitten kauppaan, tyydyin ostamaan mikroaterian kun ei oikein mitään muutakaan ideaa ollut. Huomenna sitten enemmän. Ja kyllä ulkona kelpasi liikkua kun taivaalta ei tullut mitään eikä edes vaihteeksi tuullutkaan. Viikonlopulle onkin sitten luvattu toisenlaista säätä.

SÄHKÖPOSTIIN oli tullut viesti Kirjan taitto on koko työryhmän mielestä onnistunut! Voi laittaa painoon. Missähän aikataulussa painaminen tapahtuu? Laitoin painoon ilmoituksen että maanantaina on aineisto odottamassa painokonetta ja kysäisin samalla arvioita aikataulusta. Parisen viikkoa pitää varata niinkuin arvelinkin, kun liimauksen kuivumista pitää odotella. Ilmoittelin tekijöille että marraskuun alkupuolen jälkeen on kirja valmis. Tämä oli taas sellainen kirja että en livenä tavannut tekijöitä kertaakaan vaan kaikki viestintä tapahtui sähköpostilla, mutta kyllä se näinkin onnistuu kun materiaali on OK ja tekijät antavat vapaat kädet. Sen sijaan se eräs kirja jonka sisältöä hiotaan vieläkin taitaa jäädä ikuisen hionnan luuppiin. Samapa se mulle, mitään työtä se ei vielä ole teettänyt joten ei ole mennyt aikaa turhaan siihen.

PAKSUMPI eepos johon odottelin uusia kuvia tänään jäi ilman uutta kuvatoimitusta. Josko tulisi ensi viikolla loput kuvat? Mulla tosin on marraskuussa taas lehden taitto, joten se syrjäyttää tuon opuksen, mutta eiköhän sekin jossakin välissä valmistu. Näiden uusimpien kuvien jälkeen näyttää siltä että kyllä se paisuu kuitenkin liki 500-sivuiseksi teokseksi. Alkuperäinen suunnitelmahan oli saada sovitettua se 300 sivuun, niinkuin joskus keväällä ensimmäisiä keskusteluja kirjasta käytiin. Mutta ovat kuitenkin intoutuneet laittamaan kuvia enemmän kuin jossakin välissä puhuttiin.

KUN telkkarista ei tule taaskaan mitään, ajattelin katsoa ainakin toisen Amityville-elokuvan ja jos siltä tuntuu molemmat.  Onpahan sitten tullut nähtyä nekin pois miletä painamasta. ■