uuni.jpg

PERJANTAINA oli käynti haavanhoidossa. Otin tuntia ennen lähtöä särkylääkkeen, kun hoitaja sitä edellisellä kerralla suositteli. Sama opiskelija oli tälläkin kertaa hoitamassa, joten eipä juuri sattunut kun haavaa sorkittiin. Hoidosta onnuin kauppaan hakemaan vain tärkeimpiä, ja siinä nilkuttaessani kaveri soitti ja kertoi että voisi tulla iltaa istumaan. Kyllähän se mulle sopi kun muutakaan ei ohjelmassa ollut, eikä tämän jalan kanssa vielä pääse minnekään lähtemäänkään. Laittelin kotona paikkoja järjestykseen ja neljän jälkeen kaveri tulikin. Toi tullessaan pyttipannua ja munia, jos vaikka jossakin vaiheessa laitettaisiin uuniin. Vaihdeltiin siinä kuulumisia ja katsottiin pari leffaa, ja juotiin jokunen olut. No mä tietysti hiukka vähemmän kun lääkitys päällä, ja tehtiin se pyttipannukin. Lähti kotiinsa puolen yön hujakoilla, ja pyysi mua käymään jossakin vaiheessa. Lupasin poiketa kunhan sopiva rako löytyy.

TÄNÄÄN oli niin upean aurinkoinen päivä että olisin mielelläni lähtenyt jäälle vaeltamaan, mutta eipä ollut mahdollisuuksia. Vaikka olisinkin laittanut talvijalkineet niin kyllä se lumikinoksissa liikkuminen olisi ollut enemmän kuin rämpimistä. Parin päivän aikana tuli nimittäin lunta koko lopputalven tarpeiksi. Onneksi ensi viikolla pitäisi mennä plussan puolelle. Lähdin sitten vain käymään isommassa kaupassa, bussilla kun matka oli liian pitkä käveltäväksi. Tai olisinhan mä sen voinut taivaltaa mutta aikaa olisi kulunut. Mietin valmiiksi mitä tänään laittaisin ja löytyihän sieltä haluamaani.

UUNISSA on tulossa broilerin rintaleikkeitä riisipedillä. Kyllä taas on niin mahtava tuoksu. Ja tuo kun on niin helppo tehdä ettei ole tosikaan. Riisipeti, broilerit ja vettä, ja koko komeus uuniin. Ruokaa odotellessa pistin pyykkikoneen pyörimään, kunhan saan pyykit koneesta niin voi käydä syömään. Ja siitähän jää sitten moneksi päiväksi. Yksi leike riittää oikein hyvin yhdelle kertaa. Huomenna ei tarvitse miettiä mitä laittaisi.

TAITAA käydä niin että on taas parin leffan ilta. Telkusta kun ei katsottavaa tule. Onneksi on jo valmiiksi katsottuna mitä voisi vuokrata. Sitä kummastelen miksei uusin Resident Evil (kuten ei edellinenkään) tullut Suomen teattereihin. Nyt joutuu odottamaan vuokraleffaa ties kuinka kauan. Mulla kuin ei vertaisverkko-ohjelmia koneella ole eikä tule. Kun saa sen vuokraleffan käsiinsä niin tietää ainakin että kyseessä on oikea elokuva.

MAANANTAILLE onkin taas kaikenlaista pikkuaskaretta tiedossa, hoitokäynnin lisäksi. Tuli perjantaina vielä ennen neljää sähköpostia, jossa oli aineistot mukana. Onneksi on melkein kolme viikkoa aikaa ennenkuin niitä valmiita tarvitaan. Ajattelin että aloitan sen vaalimainoksen, ja sitten otan sen erään kirjan taiton auki, ja kerään kaikkien puuttuvien kuvien tiedot, sillä nykyinen saamani lista ei kata koko julkaisua. Ja onhan heillä helpompaa kun listalla on vain puuttuvat kuvat. ■