london.jpg

Tätä en ollut muistanutkaan. Aikanaan näin kyllä mainokset mutta jostain syystä painui unholaan. Edellinen, Olympos Has Fallen, oli mun makuun ja niin oli tämäkin. Tapahtumia pohjustavan todella lyhyen alun jälkeen alkoi tapahtua, ja sitä riittääkin loppuun asti. Tälläisistä leffoista mä tykkään. Ei tarvitse pelätä nukahtavansa, tai odottaa että jotakin tapahtuu.

Elokuvassa London Has Fallen Gerard Butler palaa rooliinsa salaisen palvelun agenttina Mike Banningina ja Aaron Eckhart Amerikan presidenttinä. Räjähtävän toimintaelokuvan Olympos Has Fallen adrenaliinin täyteinen jatko-osa vie Banningin tällä kertaa Lontooseen, johon valtioiden johtajat kokoontuvat hämärissä olosuhteissa kuolleen Britannian pääministerin hautajaisiin. Mutta mikä alkaa maailman tiukimmin vartioituna tapahtumana, muuttuu pian kuolettavan vaaralliseksi juoneksi surmata kerralla kaikki maailman johtavien valtioiden päämiehet ja tuhota siinä sivussa kaikki Lontoon tärkeimmät maamerkit. Vain kolmella henkilöllä on pieni mahdollisuus estää juoni: Amerikan presidentillä, hänen salaisen palvelunsa johtajalla sekä brittiläisellä MI-6 agentilla, joka - varsin oikeutetusti - ei luota kehenkään. 

Oma lukunsa ovat sitten elokuvat, joissa tarina etenee tarkoituksellisesti hitaasti, mutta mielenkiintoa pidetään yllä muilla keinoin. Yksi tälläinen on huomiselle varattu leffa; olen sen joskus aiemmin katsonut ja ko. elokuva oli myös makuuni. Tässä elokuvassa ei räjähtele eikä porukkaa pistetä lakoon vasemmalta ja oikealta. Vaan:
... is part ghost story and part psychological thriller, straddling the line between the two elements it manages to tell a tale that keeps you guessing. Is Leon crazy? Are there ghosts and demons running amok? The film deftly maneuvers between the two ideas and leaves you wondering up until the very end.

Huomisiltana varmistuu oliko mieli- ja muistikuvat oikeat. ■