office.jpg

LAUANTAIAAMUNA reilu aste plussalla ja sitä myöten jalkakäytävt enemmän ja vähemmän sohjoa täynnä. ja kyllä se muisti päivän mittaan syytää taivaalta kaikkea: vettä, lunta ja räntää. Valtaosan matkasta pystyin tekemään bussilla mutta viimeiset muutaman sata metriä piti tarpoa siinä sohjossa ihastellen sitä mitä taivaalta sattui juuri tulemaan. Se kun vaihtui hetkessä. Katseltiin parvekkeelta että grillaus siirtyy parempien kelien aikaan ja keksitään jotakin muuta.

VIETETTIIN sellainen laiskanpuoleinen viikonloppu, kokattiin, katsottiin leffoja ja kuunneltiin musiikkia. Sunnuntaina aurinko yritteli välillä päästä esille mutta pilviverho ei tahtonut hajota joten vähäiseksi se jäi. Ihme kyllä päivällä ei kuitenkaan satanut mitään. Illan esillä lähdin kotiinpäin kun puoliso oli menossa seuraavana aamuna töihin. Illalla muisti vaihteeksi sataa mutta onneksi vettä.

TÄNÄÄN piti olla se kuvauskeikka mutta kuvattava laittoi aamulla viestiä ettei millään ehdi, ja kuvaus siirtyi torstaille. Kun mulla oli vapaapäivä niin painuin viestin lukemisen (kello 08.10) jälkeen takaisin peiton alle kun kerran mahdollisuus oli. Päivällä lähdin ensiksi palauttamaan yhtä kirjaston kirjaa (eräpäivä oli tänään enkä viitsinyt ryhtyä sakkoa kerryttämään) ja sieltä sitten ostamaan puutarhakalkkia. Tuo rinne kaipasi sitä, jospa saisin sen sammaleen siitä pikkuhiljaa pois. Jos sunnuntaina sää sallii niin käyn sillä nurmikon ilmaimella vähän rapsuttelemassa. Kalkin haun jälkeen vielä ruokakauppaan. Ajattelin tekaista nakkisopan huomista varten niin ei tarvitse töistä tullessaan miettiä mitä söisi.

VAPAAPÄIVÄN kunniaksi pitää tietty myös pestä pyykkiä. Tällä kertaa vain onneksi koneellinen ja siellä se par'aikaa pyörii. Samoin kuin nakkisoppa porisee liedellä. 

HUOMENNA on taas vaihteeksi työpäivä (ja koko loppuviikon aina lauantaihin asti) ja aamuvuoro joten yökukkuminen saa tältä illalta jäädä. Sen aikaa pitää valveilla olla että katson Gothamin kaksi viimeistä jaksoa. Eilen en jaksanut kun tulin sen verran myöhään kotiin ja syystä tai toisesta väsytti kummasti. Loppuviikko on onneksi iltavuoroa joten saa aamulla nukkua hiukan pidempään, ja ensi sunnuntai pitänee varmaankin valtaosin pyhittää lepäilyyn että palautuu kunnolla työviikoista. 

VIELÄKÄÄN ei postissa tullut kutsua siihen kesäkuiseen tapahtumaan. Joko Posti on hukannut sen tai sitten se tulee t-o-d-e-l-l-a myöhässä. Pitää huomenna kysäistä laittoiko hän mulle sen tulemaan, kun suullisesti jo kutsun olen saanut. 

HUOMISELLE on luvattu vesisadetta juuri niihin aikoihin kun pääsen pois. Pitää ottaa sateenvarjo mukaan ja katsoa josko voisin kuitenkin lähteä jaan kohti kotia niin että pääsisin taas kävelemään. ■