sun2.jpg

PERJANTAINAKIN taivas oli sininen ja aurinko paistoi häikäisevästi kun taitoin työmatkaa. Eikä ollut pahemmin pakkasen puolella, parisen astetta.

TÖISSÄ oli mukava yllätys. Uusia hyllyjä oli kasattu ja mä ehdin illalla tyhjentämään kolme hyllykköä kun meitä oli useampi illassa ja sattui hiljainen hetki. Kotiinpäin kävellessä täysikuu möllötti taivaalla, ja jännästi se tuo aika usein mieleen vanhan kansantarinan Kuu paistaa, kuollut ajaa. Eräässä vaiheessa täysikuu valvotti minua, mutta nykyään riittää kun painan pään tyynyyn ja suljen silmät, niin olen heti unessa.

LAUANTAIAAMUNA ei sitten enää aurinkoa näkynytkään vaan taivas oli tasaisen harmaa. Kahteen jäivät aurinkopäivät tällä erää. Lämpötila oli jo aamulla lähempänä nollaa ja sellaisena se pysyikin koko päivän. Töissä oli välillä ihan vilskettäkin eli ei päässyt aika tulemaan pitkäksi, ja olin hyvilläni kun pääsin iltapäivällä lähtemään kotia kohti. Pikku tankkausta piti käydä ruokakaupassa tekemässä. Kotona en viitsinyt mitään sen ihmeempiä, illalla jatkoin American Horror Story: Apocalypsen katsomista.

TÄNÄ aamun aheräsin ekan kerran jo ennen yhdeksää ja ikkunasta vilkaistessa näin kuinka lunta sateli. Menin takaisin nukkumaan ja välillä heräsin jossakin vaiheessa kun sade rummutti ikkunaan. Kun yhdentoista aikaa lopulta jaksoin kömpiä vuoteesta, satoi edelleen vettä. Mutta kun mulla ei ollut kiirettä mihinkään, niin en antanut sen haitata mielentauhaani. Ja sulattihan se aamuista lunta.

LÄHEMPÄNÄ yhtä iltapäivällä päätin lähteä Lidlissä käymään, kun vesisade oli tauonnut. Oli taas lämmennyt ihan kunnolla aamun aikana, melkein kolme astetta plussan puolella. Tällä kertaa suuntasin kuitenkin suorinta reittiä Lidlille, yhtenä päivänä viikossa voi kävellä hiukan vähemmänkin. Lähinnä siksi sinne että sain (lopultakin) palautettua Lidlin muovipullot (joita oli kertynyt ihan mukavasti työpaikallekin kun sinne vien melkeinpä pääsääntäisesti Saskiaa, ja tyhjät pullot toin lauantaina kotiin). Ja  onhan siellä jogurtteja joita ei muista kaupoista saa. Ja ne paistopisteen munkit. Piti ostaa kaksi kun olivat niin tuoreen oloisia, toinen iltapäiväkahville kun ehdin kaupasta takaisin ja toinen iltakahville.

LOPPUILLASTA ei taas mitään maailmaa mullistavaa. Luin yhden kirjan loppuun vaikka melkoisen tylsä olikin. Ruokaakaan ei tarvinnut laittaa kun makaronilaatikkoa oli vielä täksi illaksi. Huomenna pitää jotain väsätä, nopeaa ja helppoa, sillä edessä on taas pari iltavuoroa ennen keskiviikon vapaata.

ILLAN lopuksi on jäljellä AHS:a vielä pari jaksoa ja sitten tämä kausi on katsottu. Mä tykkään että samat näyttelijät pysyvät kaudesta toiseen vaikka tapahtumamiljööt ja juoni muuttuvatkin totaalisesti. Tässäkin kaudessa on viittauksia aiempiin kausiin. Ja yhdeksäs kausikin on ilmestynyt viime vuoden puolella, nyt pitää vain odottaa koska se tulee katsottavaksi.

MITTARI on laskenut taas nollaan. Huomenna pitäisi olla ennusteen mukaan pikku pakkasta ja auringonpaistetta kun lähden töihin. Toivotaan niin. ■