tuoksuv.jpg

PERJANTAINA töihin mennessä olikin työkaveri jo jatkanut sitä esillepanoa. Sitä pystyttiin jatkamaan jonkin aikaa kunnes hän lähti kotiin ja mä jäin kaksin toisen työkaverin kanssa. Kumma kyllä asiakkaat saatiin taas ihan ajoissa ulos eli pääsin lähtemään kotiin ihan oikeaan aikaan. Ihan mukavan lämmintä oli kävellä. Välillä kasasi pilviä mutta ei satanut ennenkuin yöllä kuului taas jonkin aikaa satavan.

LAUANTAIAAMUNA olikin vain +10 astetta lämmintä mutta jätin hupparin kotiin kun iltapäivälle oli luvattu huomattavasti lämpimämpää. Kyllä se aluksi tuntui varsin raikkaalle varsinkin varjopaikoissa mutta kun oli tovin kävellyt niin ihan lämpöiseltä tuo tuntui. Olin taas sen verran hyvissä ajoin paikalla että ehdin ladata kahvinkeittimen, sytyttää valot ja laittaa kassat ennenkuin työkaveri tuli töihin. Meitä piti olla kolme mutta kolmas oli (taas) poissa.

AAMUN ensimmäinen tunti oli rauhallinen mutta sitten alkoi porukkaa lappamaan. Välillä olisi pitänyt ehtiä revetä kolmeen eri paikkaan yht'aikaa, teki mieli jo sanoa että ottakaa vuoronumero. Kummallekin kassalle alkoi kertyä jonoa, mutta meidän piti välillä käydä asiakkaan kanssa pidemmällä myymälässä joten pakostakin joutuivat odottamaan. Ruuhkaa riitti pariksi tunniksi ja sitten alkoi taas rauhoittumaan.

TIETYSTI siellä oli taas sellaisia jotka haahuilivat myymälän perukoilla vielä muutamaa minuuttia ennen sulkemisaikaa vaikka olivat kyllä kuulleet ilmoituksen sulkemisesta. Ainoa tapa saada heidät kassalle on antaa valomerkki ja laittaa osasta myymälää valot pois. Kymmenisen minuuttia meni sulkemisajan yli ennenkuin viimeinenkin oli pihalla, joten vartin verran meni yli oman ajan. Mutta olen tottunut siihen joten ei se ollut mitään uutta.

ILTAPÄIVÄLLÄ oli ennusteen mukaan lämmintä, joten huppari olisi ollut aivan liikaa. En jaksanut poiketa kauppaan kun tuntui siltä että pitää päästä kotiin elpymään toviksi ennenkuin mitään muuta viitsi tehdä. Ja kun jääkaapissa oli vielä einestä niin talsin suoraan kotiin. Pihassa istuin keinussa katsastamassa kukkapenkit, ja totesin ettei kastelun tarvetta ollut.

ILLALLA tuntui siltä että ettei kovin myöhään jaksa valvoa. Whatsupiin tuli kyllä viestiä että lähdettäisiinkö porukalla pelaan biljardia ja ottamaan muutama olut, mutta eipä siellä muitakaan ollut lähdössä kysyjän lisäksi. Katsoin elokuvan telkkarista ja sitten siirryin kirjan kanssa pitkälleen. 

TÄNÄ aamuna en pitänyt kiirettä ylösnousun kanssa, ja kauppaan lähdölläkään ei ollut kiirettä. Tuijhotin kokkauskilpailuja ja asunnon etsimisohjelmia kunnes lopulta päätin lähteä. Siinä telkkaria tuijotellessa alkoi äkkiä tehdä mieli kotona tehtyä makkarakastiketta joten se valikoitui sunnuntain sapuskaksi. Oli melkein 18 astetta lämmintä, joten kiirettä en viitsinyt pitää. Vaikka olisinkin saanut makkaran ja sipulin lähikaupastakin, kävin kuitenkin isommassa marketissa niin että tuli taas ulkoiltua. Tunti menee edestakaiseen matkaan kun siellä käyn. Pihaan palattuani istuin tovin keinussaja naapurissa asuva mies tuli siihen toviksi istumaan. Oli lähdössä töihin, rakentamaan pihaa jollekulle tuttavalleen.

SISÄLLE päästyä pannu kuumenemaan että pääsin kastikkeen laittoon. Kyllä nyt taas olin mielissäni kun mulla on valurautapannu jossa kastikkeen pääsin aloittamaan. Nuoruudessa kesät mökillä viettäessä en muuta käyttänytkään kuin valurautapannuja. En tiedä onko se pelkkää kuvittelua mutta siinä mun mielestä jauhot ruskistuvat paremmin ja sitä voi huoletta kuumentaa. Jauhojen ruskistuessa silppusin sipulit ja pilkoin makkaran. Kun kastike oli aikansa kiehunut pannulla kaadoin sen kattilaan ja laitoin makkarat ruskistumaan. Kattilassa oleva kastike sekaisin kunnolla sauvasekoittimella niin siitä tulee tasaisen paksua. Ja nyt kastike makkaroineen on porisemassa liedellä. Silloin kun mä teen kastikkeen niin kymmenen minuutin keittoaika ei riitä vaan minimissään tunti. Paitsi valkokastikkeella :)

NETTIIN laittamaani huuteluun perennojen perään oli tänään tullut vastaus. Kuunliljoja kuulemma löytyisi. Ne kävisivät hyvin tuohon etupihan rinteeseen, eli pitää vielä illalla laittaa kysymystä kuinka paljon, löytyykö paikan päältä kaivuuvälineet ja ennenkaikkea, saahan ne ilmaiseksi. Maksamaan niistä ei ryhdytä.

VIELÄ pitää puolisen tuntia odottaa ennenkuin kastike alkanee olla valmista. Illalla voisin katsoa Agent Carterin loppuun kun siellä ei taida enää olla kuin kaksi jaksoa jäljellä. Huomenna aamuvuoro, ja vielä on päättämättä menenkö kävellen vai fillarilla. Fillarilla pääsisi tietysti nopeammin kotiin mutta eiköhän tuo viimeistään aamulla selkene. ■