snow.jpg

 

Perjantaina menin aamupäivällä julkistustilaisuuteen I. Mitään hillitöntä yleisötulvaa siellä ei ollut johtuen ajankohdasta, mutta oli kuitenkin. Pakollisten puheiden ja kehujen jälkeen pääsi sentään kahville ja pullalle :)  Toinen tilaisuus alkoi kaksi tuntia myöhemmin, joten en pitänyt mitään kiirettä vaan rupattelin immeisten kanssa kunnes tuli aika lähteä siirtymään toiseen paikkaan. Siellä olikin enemmän porukkaa, toimittajia ja kuvaajia. Ja taas tietysti ne pakolliset puheet. En jaksanut jäädä enää seurustelemaan vaan lähdin takaisin töiden pariin. Koneelle päästyä tsekkasin Facebookin, ja tottakai kaikkein nopeimmat olivat jo ehtineet sinne kuvia laittaa, ja meikkukin törötti muutamassa kuvassa. Jee jee. Olisin tosin välttynyt tältäkin julkisuudelta jos en olisi mennyt. Sanomalehdessäkin oli tilaisuudesta juttua, mutta onneksi se painottui toiseen asiaan eikä kuvaankaan oltu jouduttu. Kuulemani mukaan Ylenkin tuotanto olisi paikalla ollut, mutta ei ainakaan vielä ole onneksi kuulunut että meikäläisen pärstä olisi ruudussa vilahtanut.

Perjantai-iltana tuuli melkoisesti ja ilmassa oli kaikkea mahdollista. Tänä aamuna oli aavistuksen pakkasella ja melkoisen liukasta. Ei mitään mahtitungosta kaupoissa ollut, vaikka itsekin parissa piipahdin. Toisessa etsimässä ja ostamassa salaattikulhoa, ja joko musta on tullut jo niin turta joululauluille tai sitten siellä ei oikeasti soinut joululaulut. Toivottavasti ei. Löytyihän se kulho, vaikka ensin tietysti oli tyrkyllä Muumi-kulhoa ja muita kalliita eikä niin edustavia kuppoja. Mä hain ja halusin yksinkertaista, ja löytyihän sellainenkin "halpis"-osastolta. Kelpas mulle.

Toisessa kaupassa pähkäilin jonkin aikaa salaattien luona, kun osa oli sellaisia että ollut maistanut, enkä uskaltanut suoriltaan valita huomista varten. Pelasin tällä kertaa varman päälle ja ostin jäävuorisalaattia ja paria muuta tuttua salaatin pohjaksi. Pitihän siihen toki kerätä myös tomaattia, kurkkua, fetaa, paprikaa, papaijaa jne. Odottavat tuolla keittiössä aamuun asti että sekoitan salaatin valmiiksi. Ja salaatti ei vety kun poistaa tomaatista ja kurkusta siemenet.

Lämpötila alkoi nousta pikkuhiljaa plussan puolelle ja nyt tulee taas vettä, onkohan lumesta mitään jäljellä huomisaamuna. Varsinkin kun itsenäisyyspäivälle on luvattu reilusti plussaa. 

Luin lievästi huvittuneen kuinka urheiluvalmentaja soittaa Linnan kansliaan kysyäkseen eikö meille tulekaan kutsua, tai kuinka tapakouluttaja on suorastaan pöyristynyt siitä kuinka joku voi jättää Linnan juhlat väliin. Nuo juhlat ovat vain sellaiset eliitin näyttäytymisbileet, joissa kilpaillaan siitä kuka on kalleimman koltun päällensä kiskonut. Ja loppuillasta ollaan jossakin kapakassa räkä poskella. Mitään tekemistä noilla juhlilla ei kansan kanssa ole. Kovastihan nuo ovat jo kehuneet suunnitelmillaan järjestää 2017 kansajuhlia, mutta eiköhän nuo ehditä unohtaa vielä moneen kertaan.

Nyt pyykkikoneelle, siinä tämän illan jännitysnäytelmä ja mielenkiintoisin ohjelmanumero. ■