pipari.jpg

AAMUPÄIVÄLLÄ juuri ennenkuin olin lähdössä noutamaan uupuvaa kirjaa, kilahti sähköpostiin niiden kahden kirjan uutta aineistoa ja muutoksia. Vilkaisin niitä vain pikaisesti ja lähdin liikkeelle. Perillä sain kirjani, ja tarjolla oli glögiä ja pipareita. Koska olin jalan liikkeellä, saatettiin glögiin laittaa hiukkasen terästystä. Puolisen tuntia meni siinä rupatellessa, ja sitten piti lähteä takaisin koneelle.

MUUTOKSET eivät onneksi olleet isoja. Muutaman kuvan paikkaa piti vaihtaa, ja lisätä kuvanottajien nimiä. Saatuani ykkösosan käsiteltyä laitoin sen eteenpäin uudelle kierrokselle. Kakkoseen tuli uutta tekstiä, ja uusia kuvia jotka piti taas kääntää PDF:ksi ja vasta siitä kuviksi, ja nekin kahteen eri värimaailmaan ja resoluutioon, joten siihen sain kulumaan aikaa. Kello näytti olevan sen verran paljon, että olisin voinut jo lopettaa ja lähteä syömään, mutta päätin tehdä kakkosenkin loppuun, niin että ovat molemmat huomenna katsastettavissa. Ilmeisesti yksi artikkeli on tulossa vielä joulun jälkeen, mutta jos saan korjaukset jo ennen sitä niin helpottaa kummasti valmistumista.

HUOMENNA jos ykkönen on OK, tekaisen siitä toisen version, sitä varten on kuvat jo valmiina ja ne ei tarvitse muuta kuin linkittää uudelleen. Saadaanpa sitten eka pois käsistä.


LÄMPÖMITTARI pysytteli tämänkin päivän plussan puolella, taitaa tulla mukavan lämmin joulu. Vaikka mentäisiin koko tammikuukin tälläisillä keleillä niin ei mua haittais. Mutta turha kai toivoakaan. Jossakin vaiheessa tulee takuuvarmasti lunta useammankin mummon tarpeiksi ja muutaman viikon paukkupakkaset. Kauhistuttaa jo ajatuskin.

HUOMENNA tai perjantaina pitäisi käydä ostamassa viiniä, niin että voin Tapaninpäivänä viedä tuliaisina jouluaterialle. Yhden viinipullon olen jo saanut joulumuistamisena, sen aion nauttia itse. Tiedän että se on liian tanniininen maanantaiksi, joten sinne mun pitää ostaa helpommin juotavaa punaviiniä. Olenhan mä useamman vuoden vienyt viinit sinne, joten tiedän millaiset viinit ovat heidän makuunsa. Ja kesälläkin sinne mennessä pitää viedä hieman makeampaa valkoviiniä kuin mitä itse suosin.

TAMPEREELLA pääsee taas maistelemaan erilaisia oluita, mutta perinteeksi muodostunut käynti Alepubissa heti Tampereelle saavuttua ei jää tälläkään kertaa väliin. Seuraavina päivinä kutsuu sitten Plevna, siellä riittää maisteltavaa. Ja muutama Pajavasara on tietysti pakko käydä nauttimassa. Se kun on nautiskeluolut. ■