rain.jpg

SUNNUNTAIAAMUNA taivas oli niin harmaa ja pilvet melkein viistivät talojen kattoja, etten viitsinyt vielä lähteä ulos. Ei se olisi ollut kovin mukavaa olla muutaman kilometrin päässä kotoa kun sade yllättää.  Niinpä kulutin aamupäivän telkkaria katsellen. Puolenpäivän jälkeen pilvet alkoivat hajoamaan ja sininen taivas tuli esiin. Ja kun aurinkokin paistoi niin päätin kiertää pikku lenkin.Takaisin tullessa päätin katsastaa kukkapenkkien kastelutarpeen. Sen verran olivat kosteita ettei kastelua tarvittu. Siinä nitä ihmetellessä molemmat kukkamummot tulivat pihalle, joten piti jäädä istumaan hetkeksi heidän seuraansa. Illalla ei sen erikoisempaa kuin pari leffaa Netflixistä. Jälkimmäistä katsellessa kuulin kuinka alkoi satamaan ja välillä ihan kunnolla. Eipähän tarvinnut miettiä kukkapenkkien kastelua maanantainakaan.

SADE oli tauonnut jossakin vaiheessa yötä, joten maanantaiaamuna pääsi liikkeelle ilman sateenvarjoa. Päivän ohjelmaan oli ohjelmoitu sen kiireisimmän kirjan taitto. Tavoitteena oli että tiistaina saisin siitä sähköisen vedoksen liikkeelle. Koko päivän ahersin sen kimpussa enkä meinannut malttaa kahvitaukoa pitää, kun se kirjoittaminen tempaisi mukaansa. Kun tunsin tehneeni tarpeeksi yhdelle päivälle, kauppaan ja kotia kohti. Kotimatkalla alkoi ripeksiä vettä, mutta pääsin kotiin likimain kuivana, vasta kun painoin ulko-oven selkäni takana kiinni taivaan hanat aukesivat. Illalla taas yksi elokuva Netflixistä ja sitten kirjan kanssa pitkälleen.

TÄMÄKIN aamu oli poutainen. Ja päivän ohjelmassa ei ollut muuta kuin sen samaisen kirjan taiton jatkaminen. Nyt kun sen taiton valmistuminen alkoi olla lähellä, tuntui että homma on koko ajan helpompaa. Puoli neljä sain laittaa sähköpostissa linkin sähköiseen vedokseen, ja pyytää kommentit tämän kuun loppuun. Aivan valmis se ei vielä ole, yksi valokuva puuttuu ja mahdollisesti 1, korkeintaan 2 lyhyehköä kirjoitusta. Varasin niille kuitenkin jo sivut taitosta, joten saatoin päivän lopuksi laittaa kirjapainoon tarjouspyynnön. Aurinko paisteli siniseltä taivaalta houkutellen ulos. Joku katala sadepilvi oli ilmeisesti vaaninut minua, sillä heti kun astuin ovesta ulos alkoi sadella vettä. Se oli sellaista kevyttä sadetta joten arvelin pääseväni lähes kuivana kauppaan. Ja katin kontit, sehän päättikin antaa tulla ihan kunnolla vähän aikaa, joten piti suojautua ja odottaa että kuuro menee ohi. Eipä se kauaa kestänyt. Kaupan kautta kotiin eikä kotimatkalla muistanut edes sadella.

HUOMISEN murheiksi jäi kannen taitto tuohon kirjaan, mutta se on helppo homma. Kannen ulkoasu on jo tiedossa ja kanteen tuleva grafiikka on mulla valmiina, joten siinä ei tarvitse oikeastaan kuin laittaa kuvat ja tekstit kohdalleen. 

EILEN oli ollut kokous koskien sitä kirjaa jonka taitoin jo valmiiksi, mutta vielä ei kuulunut mitään. Tarvitsen sitä varten vielä ISBN-numeron ja kansitekstit plus tiedon millaisen kannen haluavat. Ja tietty tieto painopaikasta olisi kiva saada.

HUOMENNA jatkunee myös sen ikuisuuseepoksen työstäminen. Pari kuorta valokuvia odottaa skannaamista, ja seitsemän luvun korjaukset ovat myös olemassa. Ajattelin kuitenkin skannata ne kuvat ensin, jos niistä vaikka joku sattuisi tulemaan näihin seitsenään lukuun. Eipähän sitten tarvitsisi kesken kaiken ryhtyä skannaamaan.

TÄNÄÄN eikä huomennakaan tarvitse käydä kukkapenkkejä kastelemassa joten jää hyvää aikaa katsoa jotain. Pitää kurkata löytyykö NF:stä jotain vai olisiko aika vaihtelun vuoksi katsoa jostakin toisaalta. ■