mercy.jpg

Aamulla heräsin taas sen verran ajoissa, että kulutin aikaa katsomalla leffan. Tällä kertaa valikoitui katsottavaksi Mercy joka perustuu Stephen Kingin kirjoittamaan novelliin Isoäiti (Gramma). Ei tuo mikään oikeasti pelottava ollut, pahin osio taas elokuvan loppumetreillä. Elokuvissa en tätä varmaankaan olisi käynyt katsomassa, nyt sai keskeyttää välillä ja hakea lisää kahvia.

Päivällä kävin istuksimassa grillauspaikalla, vieläkin oli vesi korkealla. Tosin kunnon grillikausi alkaa taas vasta syys-lokakuussa kun alkaa iltaisin olla jo sopivan pimeää. Silloin siellä on mukava istuskella ja katsella tähtitaivasta jos sää vain suinkin sallii. Ja tuleehan siellä sitten lumienkin aikaan käytyä, tarkenee istua kun ottaa mukaan lämpöä heijastavan alu-pinnalla varustetun eristävän istuinalustan. Sellaisia kun on joskus tullut talvea varten ostettua.

Lauantaiaamuna pitääkin olla skarppina. Kyyti lähtee 7.30. ja matkalla on tehtävä henkilöhaastattelu ja sen pohjalta kirjoitettava juttu. Tuossa kiintolevyä selatessa löytyi onneksi aiemmilta opiskeluilta valmis pohja, jota voin hyödyntää. Eikä tällä kertaa tarvitse niin pitkääkään tehdä (pohja on 2 sivua A4:sta lopullisessa muodossaan), nyt koko juttu on saatava mahtumaan yhdelle A4:lle.  Edellisestä haastattelusta onkin jo aikaa, joten hyvä verryttää taitojaan. Ja kirjoittaessa pitää sitten taas kytkeä "virallinen vaihde" päälle. Viikko sitä on kuitenkin aikaa hioa ja käyttää tarkastettavana, niin että ehtii toipua Iisalmen reissun rasituksista :)