open-book-1258590.jpg

Eilen otin itseäni niskasta kiinni, ja aloitin kirjan korjaustaiton. Menihän se ensimmäiset 20 sivua ihan mukavasti, mutta sitten törmäsin ensimmäiseen ongelmaan: kaksi lehtileikettä jotka olisi pitänyt taittaa tekstin jatkoksi, puuttuivat ja puuttuvat edelleen. Ensin ajattelin kuitenkin jatkaa taittoa eteenpoäin ja varata sopivasti tilaa leikkeille, mutta kun selailin eteenpäin, huomasin tekstin juosseen muutosten johdosta jo niin paljon, että olisin tehnyt turhaa työtä. Ja varsinkin kun sinne väliinkin olisi tullut isompia muutoksia. En siis viitsinyt alkaa tehdä turhaa työtä. Lähetin aineiston toimittajalle viestin, onko tästä tulossa mitään, vai hautaanko työn toistaiseksi tuonne arkistolevylle? Onneksi olen kuitenkin jo tästä laskuttanut etten ihan ilmaiseksi ole joutunut tekemään.

Tänään pitää käydä lainaamossa, kaupassa noutamassa jotakin pientä, jogurttia ja sen sellaista ja sitten ajattelin aloittaa sen www-sivuston muokkauksen. Grafiikkapaketti on jo ohjeistuksineen ladattuna, mutta ainakin joukko paketissa olevia kuvia on käsiteltävä pienemmäksi. Viime viikolla päivitin nettieditoriohjelmiston uusimpaan versioon, kun sähköpostiin tuli alennuskoodi, jolla hinta tipahti melkeinpä siedettävälle tasolle. Tosin kyllä edelleenkin koodaan pitkälle ihan Notepad2:n voimin, mutta kun nyt on tehtävä isompi muutos koko sivustoon, responsiivisen sivuston teko on editorilla nopeampaa ja helpompaa verrattuna siihen, että kirjoittaisi kaikki käsin. Erään tapahtuman sivuja ylläpidin lähes 12 vuotta ja kaiken koodin kirjoitin silloin käsin. Ei tarvinnut siivota ylimääräistä roskaa pois koodista. Ja itse tykkään laittaa tyylitiedoston aina erilliseksi tiedostoksi, niin että yhteen paikkaan tehdyt muutokset näkyvät heti kaikkialla. 

Perjantai-iltana ilmestyi Varaa Win10 -nappi ruudun alalaitaan. Varasin kyllä, mutta asentamisen ajankohta menee takuulla myöhemmäksi. Pitää ensin seurailla ja kuullostella kuinka kavereilla 10 toimii. Erään kaverin luo menen käymään kunhan 10 on tullut ja hän asentaa sen. Voin siellä ottaa tuntumaa ja katsoa kuinka eräät ohjelmat siinä toimivat. Tai sitten eivät.