can.jpg

SUNNUNTAINA oli edelleen niin kuuma päivä ettei yhtään inspiroinut ryhtyä kuumentamaan hellaa tai uunia eli en jaksanut kokkaillea mitään. Kämppäkin oli niin kuuma että vilpoisampaa oli ulkona istua koivun katveessa varjossa ja kun vielä hiukan tuuleksikin niin siinähän se aika kului. Illalla piti viirittää taas kasteluletku että pääsin kastelemaan kukkapenkit. Puolisen tuntia taisi taas hurahtaa kun kunnolla kastelin, ja ihan piruuttani tarkastin kuinka märäksi penkki oli mennyt kastelun jälkeen, ja ainakin lähes kymmenen senttiä pinnasta alaspäin oli märkänä kun kädellä kuopaisin. Pistin samalla huoltomiehelle lapun että toimittaisi pikaliittimen ja ja avaisi vedentulon sinne talon taaksekin.

MAANANTAINA oli aika palata taas arkiseen aherrukseen. Iltavuoroon kävellessä ei (onneksi) ollutkaan niin kuuma kuin edellisinä päivinä, ja välillä puhalteli tuuli niin että oli mukavan vilpoista talsia siellä. Työpaikkakin oli viilennyt eikä ollut lainkaan niin hiostava kuin aiemmin. Töiden jälkeen vielä kauppaan ja sitten kotiin. Illalla en kastellut kukkapenkkejä kun sunnuntaina saivat niin paljon vettä. Huoltomies oli käynyt ruuvaamassa pikaliittimen paikoilleen, nyt mulla on toinen jemmassa varmuuden vuoksi. En kokeillut tuleeko hanasta vettä, kun avain olisi pitänyt hakea erikseen; pitäisi kai toinen sellainenkin hankkia niin voisi ottaa kotona mukaan kun lähtee kastelemaan. Katsoin illan lopuksi elokuvan joka osoittautui todella tylsäksi aiheesta huolimatta.

TÄNÄÄNKIN oli mukavaa kävellä töihin kun lämpötila oli eilisestä tippunut. Vaikka kuinka yritin hidastella töihin matkatessa ja pysähdyin jopa torille matkan varrella, silti oli reilut 20 minuuttia ennen töiden alkua jo työpaikalla. Olipahan aikaa käydä ulkosalla kahvin kanssa ennen aherruksen aloittamista. Illan puolella aloin järjestellä yhtä osastoa, ja nyt huomaa taas että tuli nosteltua painavampia tavaroita ihan urakalla. Sain sen kuitenkin siihen malliin että huomenna ei tarvitse muuta kuin viimeistellä. Huomenna vaihtuu vuoro taas aamuvuoroksi, ja onneksi tulee sen verran paljon porukkaa että saan sen viimeistelyn tehtyä heti aamulla. Ja on muuten taas vapaa viikonloppu :)

TÄNÄÄNKÄÄN en kukkia viitsinyt käydä kastelemassa, kun näyttivät terhakoilta kun kävin kurkkaamassa eikä päiväkään ollut paahtava. Ja kun se nostelukin tuntui selässä niin päätin jättää rinteessä kiipeilyn huomiselle. Nyt pitää kastella toistaiseksi alakautta ne kukkapenkit, saapas nähdä kuinka hyvin letku sieltä riittää sinne yläpenkille asti. Huomenna kun pääsen jo iltapäivällä pois töistä niin voin olla kastelemassakin aiemmin. Kyllä ne yhden yön ja päivän vielä kestävät. 

TÄLLE illalle vielä jotain katsottavaa vaikka tunnin verran ja kahvia, ja sitten unten maille. ■