sleep.jpg

TORSTAIAAMUNA heti kahdeksan jälkeen,kun olin hädin tuskin ehtinyt toisen aamukahvin viimeiset tipat nielaista, soi puhelin: mä laitoin sulle sähköpostissa äsken kaikki tiedot, ehditkö tehdä mainoksen? Se pitäis saada tänään eteenpäin. Eihän siinä muu auttanut kuin katsoa työsähköpostiin mitä sinne oli tullut. Olihan siellä tekstiä, mutta ainuttakaan kuvaa ei. Piti siis aloittaa mainoksen suunnittelu katsastamalla löytyykö tapahtumapaikalta jotakin käyttökelpoista kuvaa. Pari siellä oli joita ajattelin voivani hyödyntää, mutta kävin koluamassa myös kuvapankit joista tarvittaessa etsin kuvia. Niistä ei ollutkaan pahemmin apua tällä kertaa. Piti hetki pähkäillä kumpaa kuvaa käytän isompana taustalla. Valitun kuvan kanssa piti kikkailla tasomaskien kanssa että sain siitä toimivan tekstin taustalle. Ja kun mainos oli valmis, huomasin että soittoaika lääkärin ajanvaraukseen oli jo ohi. Jäi siis soittamatta sinne. Laitoin mainoksen menemään, josko kelpaisi? Pian tulikin vastaus kiitos, oot ihana! Siitä pääsin jatkmaan sitä isompaa nettisivujen päivitystä. Ja siihen menikin loppupäivä, kun ei tarvinnut muita kiireisiä juttuja hoidella pois alta.

PERJANTAIAAMUNA tavoistani poiketin näppäsin torkkua kellon soitua aamulla. Tai niin mä luulin tehneeni. En yleensä aamulla käytä torkkua kellon soitua, mutta perjantaiaamuna tuntui siltä, että viisi minuuttia siinä silmät kiinni ja nousen sitten. Kyllä mä nousinkin, mutta vasta puoli kaksitoista! Oli sormi osunut väärään kohtaan ja nukuin autuaasti paljon kauemmin kuin piti. Peitto lensi rivakasti päältä ja itse suihkuun karistamaan unet silmistä. Yleensä mä nautin ensin aamukahvin kaikessa rauhassa mutta tällä kertaa ei ollut aikaa moiseen. Kukaan ei kuitenkaan ollut yrittänyt soittaa, tarkastin suihkusta tullessa. Kun sitten olin saanut aamukahvit ja raikasta ilmaa, katsastin sähköpostin: kukaan kiireellinen ei ollut yrittänyt tavoitella. Yksi aineistopyyntö oli tullut, siihen oli helppo vastata kun laitoin nettilenkin minne mennä katsomaan. Iltapäivällä jatkoin muutaman tunnin niitä verkkosivuja, hieman jäi vielä maanantaille. Kaikkein tylsin osuus. Kotiin talsiessa lumisateessa soi puhelin, ja siellä soitteli henkilö jolle juuri ennen lomalle jäämistä sain ne kaksi opusta valmiiksi ja painoon toimitettua. Ei löytänyt sähköpostistaan niiden sähköisiä versioita, joten lupasin laittaa uudelleen. Hän puolestaan lupasi toimittaa ensi viikolla kummastakin painetun kappaleen, ja kehui että hyvältä näyttää. Lopullisen mielipiteeni muodostan kunhan näen ne, mutta kyllä mä niidne taiton suunnittelin tukemaan julkaisun sisältöä. Kotona tarkastin asian, ja pilvestähän ne kaksi tiedostoa löytyivät, eli olin kyllä laittanut ne menemään. Ne eivät olisi pilveen tallennettu elleivät olisivat olleet valmiit ja laitettu eteenpäin. Otin ne sieltä talteen toisellekin arkistolevylle.

[ Ja tällä yritettiin joskus Euroviisuissa: Kojo - Nuku pommiin/Bomb Out ]

TÄNÄÄN kävin lopultakin Kontissa. Vein sinne ne kaksi kirjaa ja clipart-romput. Ovatpahan lopultakin pois nurkista. Sen verran kirjat painoivat, että piti mennä bussilla mutta kävellen takaisinpäin. Olihan siellä taas (yritetty) uudistua siitä miltä viime käynnillä näytti, mutta en aivan ymmärtänyt miksi moisiin ratkaisuihin oli päädytty. Olivatko ne tulleet ihan ketjun johdolta, vai onko joku "taiteellinen" henkilö saanut inspiraation? Onneksi ei tarvinnut kauaa katsella. Kotiinpäin tullessa poikkesin huonekaluliikkeessä ostamassa pari istuintyynyä ja suihkuverhon kun olivat olleet ostoslistalla jo jonkin aikaa. Mukavahan siellä lähes nolla kelissä oli kävellä kun ei luntakaan satanut. Vielä oli kaksi etappia ennen kotiin tuloa: ruokakauppa ja R-kioski. Loman jällkeen en ole kunnolla ehtinyt/viitsinyt tankata jääkaappia tai muitakaan kaappeja. Nyt hiukan enemmän ostoksia. Ja R-kioskilla Lotto, ja kokeeksi sitä uutta Kaikki tai ei mitään.-peliä. Saa nähdä tuleeko edes euroa. Tarkastan vasta huomisaamuna.

TELKUSTA ei oikein näytä tulevan juurikaan mitään. Ehkä jaksan aloittaa The Legend of Boogeymanin katsomisen. Jos tuntuu että ei oikein nappaa, niin pitää katsoa netistä joku. ■

soini2.jpg