green2.jpg

KUN ensin tuli vettä illasta melkein seuraavaan iltaan enemmän ja vähemmän tauotta, ja sen perään muutama kunnon lämmin päivä, niin melkein kuulee kun puiden silmut puhkeavat hiirenkorville. Metsäpoluilla kuolleen kourat ovat jo komealla alulla ja kieloja näkyy tulevan taas tuhatmäärin. Eilen muuten maksaruohoreissulta palatessa oli rusakko tuijottamassa keskellä polkua eikä kovin kauas siitä loikkunut kun ohi kuljin, ja hetkeä myöhemmin pullea siili tuhisi polun poskessa.

TÄNÄ aamuna herättiin upean aurinkoiseen aamuun. Itsekin lähdin jo aamupäivän puolella käymään kaupassa. En mä sitten mitään kokkamista keksinyt, varsinkin kun huomenna mennään grillaamaan, joten jätän kokkauksen sunnuntaille tai maanantaille.

JÄIN keinuun istumaan kaupasta tullessa, ja kohta Kukkamummo I saapui paikalle. Juteltiin siinä tovi ennenkuin tulin sisään vaihtamaan vaatteita. Ennen pihalle lähtöä piti kuitenkin laittaa kahvit. Istutus oli tällä kertaa helppoa, kun vain komeamaksaruoho vaati paikan jossa se pääsee kasvattamaan juurensa kunnolla maahan, keltamaksaruoholle riitii että laitoin vain kivien päälle multaa ja painelin keltaiset siihen. Pyykkituvalta muutama kannullinen vettä että maksaruohot aloittavat kasvattamaan heti juuriaan uuteen multaan. Kummasti se kivikon ilme muuttui kun siihen ne maksaruohot laitoin. Se kohta ei kaipaa enää mitään muuta. Molemmat Kukkamummot tulivat pihalle istumaan, ja itsekin jäin siihen nauttimaan auringosta kun kiirettä ei minnekään ollut.

ODOTTELIN että posti olisi tuonut Maatiaisesta tilaamani siemenet kun jo tiistaina tuli viesti että paketti on liikkeellä. Ei sitten tullut tänään. Tosin ei mulla vielä ole valmiina se aluekaan mihin ne kylvän.Mutta jos muutaman viikon sisällä sen saisin valmiiksi niin sitten voisin kylvää ne vielä tänä vuonna kesän alla, tai sitten jättää syksyyn. Mustasilmäsusannat suorittavat edelleen päivittäisen matkansa nauttimaan ulkoilmasta päivän ajan tullakseen sitten vielä yöksi sisään. Pitää totuttaa ne ulkoilmaan, mutta vielä en niitä uskalla ulos istuttaa.

SYNTYMÄPÄIVÄKIRJAN toimittaja kävi iltapäivällä tuomassa uutta aineistoa ja palautin samalla edellisen aineiston. Lupasin että ensi perjantaina voi tuoda taas uutta aineistoa jos ehtii kerätä. On mulla ensi viikolla pari päivää jolloin en täyspainoisesti ehdi kirjaan keskittyä, mutta enköhän mä silti ehdi.

HUOMENNA pitää ennenkuin puoliso saapuu pihaan käydä kaivamassa hänelle varatut maksaruohot ylös niin että voidaan ottaa ne mukaan kun lähdetään grillaamaan. Sieltä kun ei enää kierretä tänne vaan suunnataan suoraan keskustaan päin. Ja kun huomiselle on luvattu mukavaa keliä niin eiköhän me viihdytä siellä rannalla vähän pidempäänkin.

NYT kun illallakaan ei ole mentävä minnekään kukkia kaivelemaan niin jää aikaa katsoa useampikin jakso Titansia. Ja kovin kiire ei ole aamullakaan ylös, kun puoliso lähtee tulemaan tännepäin vasta puolenpäivän aikaan. Siispä kahvia ja töllön ääreen. ■