siivous.jpg

AAMULLA jo huomasi että päivästä taitaa tulla melkoisen lämmin, ellei kuuma. Ainakin siihen malliin aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Lähdin  aamupäivällä kauppaan, kun tarkoituksena oli kauppareissun jälkeen siivota kämppä. Kaupasta selvittyäni jäin istumaan torin laidalle mutta kauaa ei siinä voinut olla kun aurinko paistoi niin kuumasti eikä pienintäkään tuulenvirettä käynyt. Pysähdyin vielä pihassa istumaan keinuun mutta ei siinäkään voinut olla. Sisälle tultua oli kuuma ja hiki ja kämppäkin oli melkoisen lämmin, joten siivoaminen ei oikein innostanut. Päätin jättää sen huomiselle.

SIIVOAMISEN sijaan päätin viimeisteillä tiedotteen siltä osin kuin se oli mahdollista. Yksi sivu jäi uupumaan, mutta senhän mä tiesinkin ja maanantaina saan aineiston siihen. Viimeistely ei kauaa vienyt joten päätin ottaa sen kiireisen kirjan työn alle. Onneksi tällä kertaa aineistossa ei ollut ainuttakaan kuvaa tai taulukkoa, joten taitto oli joutuisampaa. Ja kun näitä töitä varten on olemassa valmis taittopohja kaikkine määrittelyineen, oli helppo aloittaa homma. Alkuillasta oli itse tekstiosa taitettu, joten saatoin käydä kannen kimppuun. Siitäkin oli laitettu hahmotelma, jolla ei mulle ollut mitään virkaa kun kannelle on olemassa tarkat ohjeet ja niistä saa poiketa vain harvoin. Ja tämä julkaisu ei ollut sellainen että olisi voinut poiketa. Mukaan laitetut kuvat kansikuvaksi olivat myös sellaisia joita en voinut käyttää, resoluutio oli aivan liian alhainen ja suuntakin oli väärä: pystykuvia vaikka vaakakuvilla pitikin mennä. Jouduin siis käymään kuvapankissa etsimään jotakin samantyyppistä kuvaa jonka kanteen laittaisin. Ja sitten oli logoja. Ne oli laitettu itse tekstiosaan joten niistäkään ei ollut mulle apuja. Piti siis metsästä vielä kaikki logot kantta varten. Muutenkin kansikuvaan oli kaavailtu vaikka mitä, mutta kun ohjeissa kuitenkin sanottiin että saan suunnitella paremman niin sellaisen mä tein. Tuossa hieman ennen yhdeksää illalla oli koko opus taitettu ja laitettu nähtäväksi. Maanantaina aikana saavat ilmoittaa onko OK vai tehdäänkö korjauksia. Tiistaina ei enää niitä ehdi tehdä.

PITKÄSTÄ aikaa ajattelin katsoa telkkarista elokuvan. Kyllä mä joskus olen The Legend of Boogeymanin nähnyt mutta siitä on jo aikaa joten voin katsoa sen uudelleen. Ja sitten pitää katsoa siirrynkö kirjan seuraan vai olisiko joku elokuva vielä paikallaan.

HUOMISAAMUNA pitää aloittaa siivoaminen ja pitää paussia Doctor Whon ajan. Ei tunnu niin tylsältä se siivoaminen kun katkaisee sen välillä. Tavallisesti mä jaan sen parille päivälle, mutta nyt maanantaina ei taida olla aikaa sille. Eikä huomiselle muutakaan mitään tärkeää ole, niin sama se on siivota sitten loppuun asti. Ja tiistaina lähden pois sotkemasta niin on siisti kämppä remonttimiesten tulla. Annetaan taas tälle talorähjälle tekohengitystä niin ei tarvitse ihan vielä purkaa. Oli joskus syksyllä jo puhetta siitä että halvemmaksi tulee purkaa tämä talo ja rakentaa uusi kuin tehdä perusteellinen peruskorjaus. Onhan tätä tekohengitetty jo monta vuotta mutta ei ne kaikki ratkaisut ole niin hyvin auttaneet kuin on suunnitelmissa ollut. ■