starship.jpg

Illan päätteeksi Starship Troopers: Invasion. Tätä CG-animaatioleffaa en ennen ollutkaan nähnyt. Lieneekö ollut Suomessa edes videovuokraamoissa? Vieläkin on pakko myöntää että ensimmäinen, oikeilla näyttelijöillä miehitetty elokuva teki sellaisen vaikutuksen että jatko-osat eivät sen yli ole päässeet.

Kakkososa (Starship Troopers 2: Hero of the Federation) oli kyllä melkoisen surkea, kolmonen (Starship Troopers 3: Marauder) oli huomattavasti parempi. Kyllä tämän katsoi tauotta loppuun asti ja olihan elokuva melkoisen vauhdikasta menoa alusta loppuun asti. Muutoinkaan en arvostele oikeilla näyttelijöillä varustettuja elokuvia ja CG-animaatioita samoilla kriteereillä. Onhan Resident Evil-elokuvasaagaankin tehty animaatioelokuvat Resident Evil: Degeneration ja Resident Evil: Damnation, jotka molemmat täydentävät hienosti koko saagaa. Tänä kesänä alkoivat toivottavasti kuudennen (ja samalla mahdollisesti viimeisen elokuvan) kuvaukset. Täytyy vain toivoa, että tämä elokuva pääsee Suomessakin teatterilevitykseen. Suomessa viides osa vedettiin pois elokuvalevityksestä ennakkomainonnasta huolimatta, syystä jota ei sen pahemmin selitelty. Sinänsä harmi.

Jotakin Kaurismäen tekotaiteellisia elokuvia hehkutetaan ja vuodatetaan ylisanoja näitä elokuvia arvosteltaessa, mutta ne ovat tylsiä ja niitä ei todellakaan jaksa katsella. Joskus olen olosuhteiden pakosta joutunut yhden sellaisen katsomaan ja se oli puhdasta tuskaa. Joskus kauan sitten (kultaisella 80-luvulla)  oli Finnkinolla kiva kampanja: Bonnie & Clyde. Tuolloin jos kävi elokuvissa puolen vuoden aikana 25 tai 26 kertaa, sai Bonnie-kortin, jolla sai käydä elokuvissa puoli vuotta puoleen hintaan. Taas kun puolen vuoden aikana katsoi 25 tai 26 elokuvaa, sai Clyde-kortin jolla elokuvat olivat ilmaisia seuraavat puoli vuotta. Silloin tuli katsottua sellaisiakin elokuvia joita ei ehkä muutoin olisi tullut edes mentyä katsomaan. Se oli ihan hyvä juttu: välillä nimittäin elokuva olikin parempi kuin olisi osannut odottaakaan. Siihen aikaan ei elokuvia pahemmin esitelty missään, vaan mielipide piti muodostaa pelkästään elokuvajulisteen ja leffasta otettujen still-kuvien, jotka olivat esillä elokuvateatterin näyteikkunassa, perusteella  Yksi tälläinen elokuva oli Liekitetty nainen - elokuva prostituutiosta (jota en varmaan olisi tavallisesti mennyt katsomaan mutta puoleen hintaan oli mentävä ja kun siihen aikaan ei niitä teattereita ihan joka nurkalla ollut; ja elokuvat vaihtuivat vasta viikon päästä). Elokuva teki silloin nuoreenmieheen ilmeisesti melkoisen vaikutuksen, kun vieläkin sen muistan. Ja elokuvan lopussa selittyi sen nimikin: mustasukkainen rakastaja sytytti naisen tuleen.