mortal.jpg

HUNDREDS of years after civilization was destroyed by a cataclysmic event, a mysterious young woman, Hester Shaw, emerges as the only one who can stop London - now a giant, predator city on wheels - from devouring everything in its path. Feral, and fiercely driven by the memory of her mother, Hester joins forces with Tom Natsworthy, an outcast from London, along with Anna Fang, a dangerous outlaw with a bounty on her head.

ILLAN katsottavaksi sattui Mortal Engines, ilman ennakko-odotuksia kun en leffasta edes aiemmin ollut kuullut (elokuva on ilmestymisvuotensa ja myös kaikkien aikojen pahimmin flopanneita elokuvia). Sattui vain näkymään Netflixissä ensimmäisten joukossa, joten sen suuremmin miettimättä päätin katsoa tämän leffan.

KIRJAA, johon elokuva perustuu en muista lukeneeni joten senkään puoleen en tiennyt mitä odottaa. Vaikka elokuva ei mikään menestys ollutkaan, vanhukseen se kolahti. Vanhus kun on steampunk-fani, niin elokuvan telaketjuilla liikkuvat giganttiset kaupungit saivat vanhan sydämen sykkimään innosta. Näin näyttävästi teräksisesti kolisevaa, höyryvoimaista steampunkia ei ole koskaan tuotu valkokankaalle. Mortal Engines tarjoilee eeppisen rymistelyn, joka on parhaimmillaan silloin kun se nojaa täysin steampunk -maailmansa omituisimpiin piirteisiin. ■