work.jpg

LOMALTA palasin sunnuntai-iltana niin että ehdin käydä kaupassa kotimatkalla. Loma meni mukavasti olutta ja viiniä juoden, leffoja katsellen, pari päivää tuttavien mökillä viettäen ja kokkaillen. Viimeiseen asti kaavailtiin että voisi käväistä jossakin yöpymässä pari yötä hotellissa mutta kun melkein joka paikkaan luvattiin vesisadetta niin haudattiin ajatus. Ja menihän se loma ihan tässä kotosalla ja lähiympäristössä. 

LOMAVIIKOLLA ei ollut mukana kuin kännykkä ja tabletti, niin että muutaman kerran päivässä katsastin sähköpostit ja kiireisimpiin ilmoitin että lomalla ollaan ja palataan mannantaina asiaan. Maanantaiaamuna ensimmäiseksi piti alkaa selvittelemään erään domainin laskutusta, mutta oikeinhan se oli, kun luin laskujen selitykset ajatuksella läpi. Sitten alkoi sähköpostien purkaminen. Niitä ehti ihan kunnolla tulla viikon aikana. Pitkälle meni iltapäivään ennenkuin sain kaikkiin vastattua, joten skannauksen päätin jättää tiistaille, kun piti lähteä kauppaan hakemaan isompi täydennys jääkaappiin.

TÄNÄÄN sitten aamulla kakkoskoneeseen skanneri kiinni ja niitä kuvia skannaamaan. Ykköskoneen sähköposti paukkui vähän väliä, ja päivän kai tärkein viesti oli tieto uuden julkaisun tulosta. Vaati viestittelyä että selvisi millainen ja millä aikataululla pitäisi olla valmista. Aineisto oli valmiina Googlen Slides -palvelussa josta sen sain PDF-tiedostona imaistua itselleni. Sivumäärä on valmiiksi päätetty, mutta näyttää siltä pikaisen silmäyksen jälkeen että sopii siihen kokolailla hyvin. Sivujen tausta ei saa valkoinen, joten pitänee nostaa muutama kuva taittoon ja katsolla kävisikö kaavailemani väri niihin. Kansi vaatii työstämistä pikkuisen enemmän mutta huomenna pitää kysyä painotalolta tiedot kuinka paljon haluavat ylivetovaraa aineistoon. Iltapäivällä sain kaikki kuvat skannatuiksi ja yksi setti kuvia taitaa vielä olla tulossa, jonka jälkeen pääsen aloittamaan lopullisen taiton.

ALKUILLASTA pistin makkarakeiton tulille ja pyöräytin koneellisen pyykkiä. Pestään lisää viikonloppuna jos ei joku muu ilta tällä viikolla. Huomisiltana ei viitsi kun kokouksesta pääsee pois varmaan taas tavallista myöhemmin kun on sen verran asiaa listalla, ja jos se yksi joka asiaan puuttuva tapaus tulee paikalle niin takuulla kysymyksiä riittää. Onneksi tämän vuoden loput kokoukset ovatkin jo laskettavissa yhden käden sormilla. Vuodenvaihteen jälkeen tietty heti seuraava, mutta nyt ollaan varattu jo talviloma helmikuun alkuun.

IHAN mukavalta tuntuu että on taas pieni kiire päällä näin loman jälkeen, ehtihän tuossa jo turhankin pitkään jouten olla. ■