protect.jpg

Kun eilen sain sen opuksen valmiiksi ja kirjoittajalle katsottavaksi, pääsin tänään vaihteeksi tekemään vähän muuta. Eräälle sivustolle pitää lisätä salasanasuojattu osio. Pikainen testaus salasanojen luomiseen ja hallintaan tarkoitetulla ohjelmalla antoi tulokseksi väitteen, että palvelin ei tukisikaan htacces-tiedostoa. En mä sitä satasella niellyt, mutta en jaksanut ryhtyä kokeilemaan oikeaa polkuakaan, joten piti painua arkiston puolelle ja etsiä sieltä kaikkien papereiden joukosta tilausvahvistus ko. webhotellille. Kyllä se löytyi, melkeinpä pinon pohjilta, mutta sain hallintapaneelin tunnukset joten pääsin sitä kautta tekemään kansion ja lisäämään itseni ensimmäiseksi käyttäjäksi. 

Muut käyttäjät lisään viikon parin sisällä kunhan saan tarvittavat tiedot. Ja eihän siellä kansiossakaan vielä mitään nähtävää ole, joten ei kiirettä senkään puoleen. Mutta kunhan sitä aineistoa alkaa tulla, niin sitä tippuu sitten kohtuullisen tasaisena virtana. 

Tottakai piti sitten lisätä kirjautumislinkki sivuston valikkoon, ja kertoa ketkä sinne pääsevät. Koska palvelin tarjoaa mahdollisuuden tehdä omat, customoidut virhesivut, piti sinne tehdä sivuston teemaan sopiva virheilmoitussivu, jos sattuu näppäilemään tunnuksensa tai salasanansa väärin. Kaikkia virhesivuja en ole muokannut teemaan sopivaksi, koska käyttäjillä ei koskaan ole mahdollisuutta edes nähdä niitä kaikkia. Ja lopuksi sitten vielä kuvitettu ohje, missä kirjautumislinkki on ja miltä se suojattu osio näyttää.

Huomenna voisi käydä Lidlillä, kun alkaa taas Saskia olla vähissä ja muutenkin kun matkan varrelle sattuu. Perjantaiaamuna vapaan viettoon niin ehtii hetken rentoutua.  Saa nähdä kuinka nopeasti ensi viikolla kirjailija palaa asiaan. Pitäisi varmaan pitää taas palaveri nokikkain niin voitaisiin katsoa mitä lopuille kuville tehdään? ■