laudatv.jpg

LAUANTAIAAMUNA lähdin torille ostamaan parisen kiloa raparperia viemisiksi puolisolle. Oli pitkästä aikaa viikonloppu jolloin oltiin yhdessä.

LAUANTAINA iltapäivällä tehtiin raparperirahkapiirakka, ja hiukan skeptisesti puoliso suhtautui kun kilon raparperia pilkoin piirakan päälle. Mutta kun piirakka tuli uunista ja jäähtyi sen verran että sitä saattoi syödä, niin kyllä kehuja riitti.

KOSKA puoliso on koko juhannuksen töissä ja nyt oli useampi päivä vapaata niin vietettiin juhannusta hiukan etukäteen. Eli grillattiin, syötiin uusia perunoita, grillattiin ja grillattiin. Minnekään ei viitsitty lähteä kun ei oltu mitään sellaista edes suunniteltukaan. Ja olisi kyllä ollut melkoisen kuuma matkustaakin. Ja ihan mukavaa oli viettää aikaa yhdessä pitkästä aikaa. Ja jos mitään ihmeitä ei tapahdu niin reilu puolitoista viikkoa ja sitten ollaan lomalla kaksi viikkoa. Ei silloinkaan välttämättä minnekään reissata, ollaan puhuttu että jos syksyllä tehtäisiin parin päivän reisuu Helsinkiin tai Tampereelle.

TIISTAI-ILTANA tulin kotiin purkamaan sähköpostit ja tekemään muutamia päivityksiä nettisivuille. Keskiviikoksi alunperin sovittu kokous peruttiin ja seuraavan kerran kokoustetaan vasta loppukesällä. Sen verran myöhään tulin ettei siinä enää paljon muuta viitsinyt tehdä.

TÄNÄÄN lähdin torilla käymään, ja ostin itselleni neljä kiloa raparperia. Ja tutulta ja turvalliselta kukkamyyjältäni ostin kaksi yrtti-iisoa kukkapenkkiin. Iltapäivällä kävin ottamassa betonilaatat keinun jalkojen alta pois ja laitoin tilalle laudat niin ei ole niin korkealla.

JÄTIN kukkapenkkien kastelun naapurin huoleksi siksi aikaa kun olen poissa, ja kyllähän tuo oli penkit kastellut. Toin kahvipaketin kiitokseksi kun oli viitsinyt iltaisin käydä letkun kanssa penkeillä häärimässä. Tänä iltana kävin sitten itse kastelemassa ja istutin samalla iisot. Raahasin myös vanhan keinun istuinosan syvemmälle metsään ja lähemmäs purkupaikkaa.

KOSKA juhannuksena ei ole muutakaan ihmeempää ohjelmaa niin ajattelin juhannuksen aikana purkaa vanhan keinun istuinosan rimoiksi ja ehkä sahatakin ne valmiiksi pätkiksi. Siinähän saa päivän kulumaan kun ei kiirettä pidä. Varsinaisen rallien kokoaminen menee ensi viikkoon tai jopa loman jälkeiselle ajalle.

OLEN odotellut että syntymäpäiväkirjaan tulisi lisää aineistoa, kun on juhannus ja ensi viikko aikaa sitä tehdä mutta vielä ei ole kuulunut. Vaan vielähän ensi viikon puolella ehtii.

HUOMENNA pitäisi tulla sadekuuroja ja ukkostaakin. Olisihan se vaihteeksi mukavaa jos taivas kastelisi.

TÄNÄÄN taas Netflixin seuraan ennenkuin siirryn pitkälleni. ■