sin2.jpg

NYT on kyllä ollut aivan liian lämmintä meikäläisen makuun. Iltavuoroon mennessä kun lämpömittari paukkuu +25 asteen lukemissa ja jopa ylikin niin kovin miellyttävältä ei siellä tarpominen tunnu. Eikä se illaksikaan ole ehtinyt laskea kuin pariinkymmeneen asteeseen joten kuuman päivän jälkeen sitä ei edes huomaa. Kotiin tultua ruokaa ääntä kohti ja sitten pihalle istumaan, kun siellä sentään kävi pieni tuulenvire niin että oli viileämpää kuin asunnossa.

TÄNÄÄN vaihdoin aamuvuoroon, ja olikin mukavaa kun ei ollut kuin 19 astetta mittarissa ja taivaskin melko pilvinen. Ja kävellessä tuuleksi vaihteeksi niin että se tuntuikin, niin oli mukava suunnata töihin. Pian ne pilvet häipyivät ja plussalukemat alkoivat taas kohota. Iltapäivällä sitten taas kotiin päin kulkiessa olikin lämmin.

TÄNÄÄN oli taas illalla kasteluvuoro. Tai eihän sitä muilla olekaan. Annoin taas siihen malliin vettä että kestävät huomisen ja perjantain niin käyn sitten perjantai-iltana kastelemassa.

LAUANTAIAAMUNA jos vain jaksan niin lähden aikaisin liikkeelle ja menen katsastamaan erään alueen josta saattaisi löytää päivänkakkaroita. Jos lauantain ennuste +30 asteesta pitää paikkansa niin en mä siinä helteessä lähde minnekään vaeltamaan.Jos niitä löytyy niin laitan maahan illemmalla kun pitää rakentaa siihen rinteeseen vielä yksi nurkka tällä erää. Naapurin rouvan juurakoita ei vielä ole kuulunut joten sitä kohtaa en vielä ole ryhtynyt muokkaamaan. Ja tuossa äsken kun kastelin niin näyttää että kolme auringonkukkaakin taitaa penkin ulkopuolelle puhjeta. Kukahan ne on kylvänyt vai mistä ovat siemenet tulleet?

KUKKAMUMMOA ei nyt pihalla ole näkynyt, on varmaan mökillä hellettä paossa. Voitas vähän jutella siitä mitä olen siihen syksylle kaavaillut mutta onhan meillä tässä aikaa. Ja kun saadaan piha kuntoon niin näkee pitäisikö sinnekin tulevaan rinteeseen jotain istuttaa.

VIELÄ iltakahvit ja sitten sen jälkeen pikapuoliin peiton alle. ■