scanner.jpg

AAMULLA viritin skannerin kakkoskoneeseen ja sen jumalattoman nivaskan skannattavaa materiaalia viereen. Tai vasta nyt otin aineiston esiin muovikassista jolloin selvisi aineiston todellinen määrä. Arvelin silloin kassia vastaanottaessani että sitä on paljon kun kassi painoi ihan mukavasti, ja olihan sitä. Oli niin sekalaista seurakuntaa skannattavaksi että ei varmaan puuttunut mitään: A3 kokoisia kuvasivuja, vanhoja lehtileikkeitä, lyijykynällä kirjoitettuja kirjeitä jne. Sitä kasaa katsellessa tiesin että en ihan tunnissa parissa saa sitä ajettua skannerin läpi. Eipä siinä auttanut muuta kuin ryhtyä skannaamaan. Onneksi ulkona oli harmaa päivä niin ei tehnyt mieli lähteä vaeltelemaan.

PÄIVÄLLÄ piipahdin lähikaupassa ihan siltä varalta että jos huomenissa on se luvattu lumimyräkkä niin ei tarvitse sinne lähteä. Perjantaina on pakko käydä kun eräässä koneessa ei kuulemma näy Google Drive. Koneen käyttäjä on perjantaina itse poissa, niin saan rauhassa katsoa mikä siinä mättää eikä kulu hänen työaikaansa kun istun koneellaan.

IHAN täysi päivä kului skannerin seurassa. Mutta nyt on kaikki skannattu ja tallennettu pariinkin paikkaan. Lähes giga tuli tavaraa vaikka tallensin jo JPG-muodossa (en edes ajatellutkaan PSD-muotoa kun olisi tullut takuulla sellainen paketti että sen siirtäminen olisi kestänyt enemmän kuin tovin). Saapa nähdä tuleeko perjantaina lisää kuvia, ja jos tulee ovatko jo lopultakin viimeiset.

KIRJAPAINOSTA tuli viesti että hän laittaa mulle kannet tarkat speksti tai valmiin pohjan johon voin kannen lopullisesti taittaa. Kirjan työryhmältä puolestaan tuli viesti että kansi on heidän puolestaan OK, eli kun saan lopullisen kansipohjan niin pystyn tekemään siitä painoaineiston ja laittamaan sen painoon. Pääsevätpähän aloittamaan kirjan tekemisen. Muutoin kirjan sisältöön liittyviä korjauksia tms ei kuulunut vielä tänäänkään. En kuitenkaan viitsinyt hätyytellä sillä alkuperäiseen julkaisuajankohtaan kirja ei kuitenkaan olisi millään ehtinyt. Painotyö ja sidonta kun ottavat oman aikansa.

ULKONA tuulee kokolailla reippaasti, mutta ainakaan vielä ei lunta ilmassa ole. Saapa nähdä onko aamulla maa valkoinen. Viikonloppuna kuitenkin taitaa sataa vaihteeksi vettä. Mutta nyt seuraavaksi vielä joku leffa ja sitten alkaakin olla tämä päivä silä mallilla että voi mennä peiton alle. ■