telkku2.jpg

AAMUKAHDEKSAN aikaan oli tukka ojennuksessa, aamupala syöty ja olohuone siistitty. Sitten alkoi se odottaminen. Uusi töllö oli tulossa 8 - 12 välisenä aikana, joten ei minnekään  oikein uskaltanut lähteä. Hitaasti kulki aika, kunnes hieman 11 jälkeen postipoika kantoi telkkarin ihan olkkariin asti. Avasin laatikon ja nostin telkkarin lämpiämään, varsinkin nyt kun se tuli ulkoa kylmästä.

TELKKARIN lämmetessä lähdin Lidlillä käymään. Tällä kertaa menin suoraa reittiä, kun kuitenkin poltteli halu päästä asentamaan ja ottamaan telkku käyttöön. Tosin keli oli niin mukava että pidemmänkin kautta olisi voinut mennä.

KOTIIN päästyä oli jo päiväkahvin aika, olihan aamupalasta aikaa. Kahvin jälkeen piti aloittaa ensin kokoamalla jalusta ja kiinnittää se telkkariin ennenkuin se pääsi omalle paikalleen. Sitten vain sähköt telkkuun ja aloittamaan sen asennus. Olennaisena osana telkkarin valintaa tehdessä oli sen käyttöjärjestelmä, sen oli oltava Android. Ja kyllä meni helposti kaikki, asennus, langattomaan verkkoon liittyminen jne. Ja näppäimistö ja hiirikin hurahtivat kyytiin kun vain tökkäsi nanovastaanottimen telkkarin taakse. Kaukosäätimellä tekee kyllä kaikki muut toiminnot vaikka niissäkin hiiri toimii, mutta netin selaamiseen hiiri ja näppäimistö ovat melkeinpä pakollisia.

MENIHÄN siinä jokunen tovi kun piti käydä kaikki asetukset ja valikot läpi, niin että telkku tuli heti tutuksi. Ja illalla olikin sitten aika katsoa Netflixiä suoraan telkkarista, niin ettei enää tarvinnut käynnistää tietokonetta sitä varten.

KYLLÄ nyt on eroa kuin yöllä päivällä. Terävä ja tarkka iso kuva tuntui hiukan oudolta entiseen verrattuna. Mutta kyllä tuohon tottuu :)

HUOMENNA pitää piipahtaa kaupassa hakemassa isommasti kaappien täytettä, sunnuntaina lähden puolison luo kun uusia huonekaluja tulee maanantaina, ja pitää sitä ennen purkaa vanhoja alta pois ja tietty sitten kasata uudet. Tiistaina on palattava takaisin kotiin kun on se koulutustapahtuma. Ja toinen koulutus on torstaiaamuna.

JA katsaus päivän säähän: jos yöllä ei plussan puolella ollutkaan, niin ei se montaa kymmennystä nollan alle pudonnut. Päivällä mentiin taas parin lämpöasteen voimalla, tänään oli melkoisen pilvistä, mutta kyllä välillä sinistä taivasta vilahteli. Puolisentoista astetta ollaan plussalla vieläkin, ja huomennakin pyöritään nollan ja yhden asteen välillä. Yöllä saattaa pudota pari astetta pakkaselle ja luntakin satunnaisesti sadella, mutta sunnuntaina sitten taas reilusti plussaa. Pistää ihan hymyilyttämään. ■