spring.jpg

AAMULLA ei tosin siltä tuntunut. Sälekaihtimet avatessa maa oli konaisuudessaan valkoinen. Oli siis johonkin aikaan yöllä tullut lunta taas ihan kunnolla. Onneksi lämpömittarin lukiemat alkoivat kuitenkin kivuta ylöspäin, joten lumi ei kauaa ehtinyt maassa viipyä, ei ainakaan pyöräteillä.

TÄNÄÄN oli hoitopäivä, ja sinne lähtöä odotellessa katselin töllöä, kun ei viitsi aloittaa mitään kun se jää kuitenkin melkeinpä heti kesken. Katselun keskeytti saapuneen viestin merkkiääni. Pitihän se tsekata. Postipalvelin ilmoitti että alkaa olla postilaatikko täynnä. Mun virallinen sähköpostini nielee vain 100 Mt, mutta plussana on se että liitteiden kokoa ei ole rajoitettu. Eli jos lähettäjä pystyy laittamaan 50 Mt:n tiedoston niin perille tulee. Pithän se mennä tarkastamaan mitä siellä on. Siellä oli neljä viestiä, joissa jokaisessa reilut 20 Mt kuvaliitteitä. Lopultakin tulivat kuvat sinne eräälle nettisivulle. Imaisin kuvat talteen työkansioon ja varmistuskopioin samoin tein, ja sain tyhjentää postilaatikon. Sinne kun ei olisi muuta sitten enää mahtunutkaan. Tsekkasin kuvat pikaisesti läpi, että riittääkö koko. Ja riitihän se, turhankin isoja tiedostoja tähän tarkoitukseen (painokelposia mutta pitää pudottaa resoa kunhan niitä alan käsitellä). Sitten olikin jo aika matkata hoitajan luo.

HOITO meni kivuttomasti ja taas on varvas paketissa. Ja samalla tapaa tehtiin teippisidos kuin parilla aiemmallakin kerralla, niin ei välipäivinä purista niin pahasti. Hoitajan luota kirjastoon noutamaan Kingin uusin ja sieltä kauppaan. Ostin ruokaa niin ettei huomenna tarvitse sen asian takia liikkeelle lähteä. Ja poikkesin mä Alkossakin, ostin pullon kuohuvaa. Jos sunnuntai-iltana joisi sen pois vappua juhlien. Eli katson telkkua siinä kuoharin juonnin lomassa.

HUOMENNA työn alle niiden uusien kuvien lisääminen sille sivustolle. Kaivelin tuossa sivustoon liittyviä työkansioita, mutta en pahus soikoon löytänyt enää VLB-tiedostoa, jolla sain automatisoitua koko kuvien käsittelyn prosessin. Toisaalta ei niitä uusia kuvia niin paljon ole, ettenkö voi käsinkin niitä muokata. Koodi itse sivulle pitää tehdä leikkaa ja liimaa-menetelmällä, johtuen juuri tuon VLB-tiedoston puuttumisen takia.

SAATTAA olla että joutuu Postissakin huomenissa käymään. Pääsin eroon eräästä ohjelmasta, joka on lojunut tyhjän panttina tuolla kaapissa alkuperäisessä pakkauksessaan varmaan jo kohta kymmenen vuotta. Tuossa taannoin sattui silmiin eräällä foorumilla keskustelu, jossa kaveri etsi tätä ohjelmaa. Laitoin viestiä että löytyy mutta ihan ilmaiseksi en anna, vaikka ei sen jälleenmyyntiarvo enää tänäpäivänä mikään huikea olekaan (aikanaan ostaessani maksoi 1100 markkaa). Päästiin sopuun hinnasta ja jos rahat näkyy huomenna tilillä niin laitan paketin menemään.

TÄLLE illalle kai joku leffa taas. Jääkiekkoa tuntuu tulevan ihan tuutin täydeltä tai sitten jotain ihan niin skeidaa ettei viitsi kuvitellakaan katsovansa sitä. ■