series.jpg

Aamu koitti tihkusateisen harmaana. Otin työn alle sen kutsun valmistelun, kun samalla grafiikalla mennään, kutsun otsikko pitäisi vain miettiä uusiksi. Kun sitä en voinut loputtomiin jatkaa, aloitin arkistolaatikon tyhjennyksen ja puuhalin sen parissa kunnes tuli aika lähteä kirjapainoon. Ja tottakai hetkeä ennen kun lähdin, sade yltyi siihen malliin ettei ilman sateenvarjoa voinut lähteä. Painossa jätin työn tehtäväksi ja sovin noutavani valmiit kirjat kunhan saan ilmoituksen että valmiita ovat. Työn vastaanottaja on vanha tuttu, joten siinä tuli turistua vähän muutakin, ja käytiin vielä sen jälkeen iltapäiväkahveilla kun aamukahvit eivät onnistuneet. Ja sade jatkui siihen asti kunnes pääsin takaisin. Pilvet alkoivat repeillä ja vanha sininen taivas näyttäyti heti kun olin päässyt perille. Jep.

Sähköpostissa odotti yllätys: ensimmäisen julkaisun aineisto siitä useamman kirjan satsista. Ja just kun mä pääsin marisemasta ettei taida tullakaan :)  En viitsinyt enää katsastaa mitä liitetiedostot sisällään pitivät, ehdin kyllä maanantainakin. Nyt vain jännätään miten nopeasti muut tulevat.

Päivällä selvisi myös se, että siitä eräästä kirjasta, josta multa pyydettiin taittotarjous ja painotarjouksen tarkentaminen eräästä painosta, on nyt tehty päätös ainakin painopaikasta. Suoraan en tätä viestiä saanut, mutta kun on yhteydet painoihin niin sitä kuulee. Ja varsinkin kun kävin itse selventämässä tätä painotarjousta. Mitään viestiä ei kuitenkaan tullut, tuleeko se taitto mulle vai ei. Jos kerran ovat jo päättäneet painopaikan ja tietävät mun taittoni hinnan, niin onko se iso vaiva ilmoittaa jos se ei mulle tule. Enpä ryhdy peräänkään kyselemään.

Illalla seikkailun verkossa ja tutkailin mitä tulevaisuudessa voisi telkusta katsella. Ainakin FOXin sarjat Outcast ja 11.22.63 menevät katsottavien listalle. Olenhan mä näiden mainoksia nähnyt jo näköradiossakin, mutta piti tietenkin verkossa käydä katsastamassa tarkempaa infoa. Eikä pidä unohtaa että ToosaTV alkaa myös FOXilla. V###n puhelinmyyjät on myös sen verran älyvapaata katsottavaa, että sekin piti seurata loppuun asti. Ja YLEn puolella palasi Murdochin murhamysteerit ruutuun (tulee kyllä yleensä katsottua vasta Areenasta), joten kovin usein ei tarvitse Maikkarin tai Subin puolelle siirtyä, jos ollenkaan.

Maikkarin talousongelmistahan oli vasta muutama päivä sitten uutista, ja sitä vasten peilatessa ymmärtää kyllä miksi Maikkarin ja Subin ohjelmat  alkavat olla talk-showta tulvillaan. Ja "vieraina" kiertävät eri ohjelmien isännät. Tai sitten tehdään jotakin Lakon & Herban BOKSIn tyyppistä ohjelmaa, joka jää sinne riman alapuolelle.  Ja jos tämä k*kka ei riitä kanavan täytteeksi, niin lähetetään Saturday Night Live Shit kolme neljä kertaa viikossa uusintana, niin ei tarvitse miettiä riittävätkö kanavan rahat uusien sarjojen hankintaan. Vuosien varrella Maikkarin ja Subin taso on oikeasti laskenut kuin lehmän häntä.

Ja onneksi tänä päivänä ei enää ole sidottu fyysisiin videovuokraamoihin, vaan netistä pääsee katsomaan melkein mitä tahansa, ilmaiseksi tai jopa edullisesti. En edes muista milloin olisin viimeksi vuokrannut elokuvan ihan fyysisesti. Viime joulukuussa olisin saanut uudistettua Filmtown-jäsenyyteni eurolla, mutta eipä vain tullut uusittua. Verkosta vuokratessa kun ei tarvitse miettiä palauttamista.

Huomenna olisi kai tankattava jääkaappia, ja miettiä josko keksisi jotakin sapuskaa josta riittäisi muutamalle päivälle ja/tai jopa pakkaseen. Olisi sitten inspiraation puuttuessa pakkasessa jotakin muutakin kuin pakastepizzaa. Ja mieluummin mä tilaan pizzan kotiini, varsinkin kun on nyt löytynyt sellainen pizzeria jonka pizzat ovat oikeasti hyviä. Ja kun sieltä tilaa pizzan gluteenittomana, niin pohja ei seuraavanakaan päivänä ole sellainen sitkeä kuin tavallisista jauhoista leivotuissa on. Ei mun tarvitse gluteenia välttää, mutta kaverin vinkistä kokeilin ja kyllä pohja on paljon parempi.

Sunnuntaina olisi tarkoitus lopultakin (!) selviytyä ostamaan se uusi työtuoli. On se tässä koko ajan mielessä pyörinyt, mutta kun myymälään on matkaa niin ei ole tullut lähdettyä. Ja jos sää sallii, voisi suorittaa reippailun sinne niin ei tarvitsisi erikseen lenkille lähteä. ■