vh14x.jpg

TORSTAINA käytiin puolison kanssa kahvilla (siskon siunaus oli suoritettu), ja sieltä siirryttiin kirpputorikierrokselle, ja sieltä vielä uudestaan toiseen kahvilaan. Kunnon kahvittelun jälkeen käytiin virlä ruokakaupassa ja sitten suunnattiin taas koteihimme.

PERJANTAINA kävin kierrätysmyymälässä kyselemässä tulisivatko hakemaan pakastimen, pesukoneen, kippoja ja kuppeja, laseja ja lautasia, kirjoja, liinavaatteita jne. Sielläkin oli auto menossa koko ajan, joten sain ajan kahden viikon päähän, kuitenkin vielä hyvissä ajoin ennen joulua. Ja jää meille aikaa pakata ja valita roskat ja myytävät pois.

TÄNÄÄN harkitsin aamupäivällä pitkään viitsinkö lähteä, kun keli oli mitä oli. Satoi vettä, räntää, lunta ja rakeita. Kun sade laantui niin suuntasin kuitenkin keskustaan ja siitä bussilla kohti siskon asuntoa mukanani nippu pahvilaatikoita. Perille päästyä kurkkasin ensimmäiseksi roskakatokseen ja kun roska-astia oli tyhjä, sisään päästyä kannoin viisi jätesäkkiä roinaa roskiin.

KERÄILIN nurkista ja kaapeista roskia vielä yhden jätesäkillisen, mutta sen viemisen jätin siihen kun lähden takaisin kotiinpäin. Päivän agendana oli purkaa vanha, aikansa elänyt ja nähnyt kulmasohva mahdollisimman pieniksi palasiksi niin että menee siinä tavarakuormassa kaikki kerralla. Oli itse asiassa melkoisen helppo purettava, kun ymmärsi miten se oli koottu: sen kun vain kiersi ruuveja auki. Meni aika pieniin osiin, ja nyt osta ovat siellä olohuoneen seinän vierellä odottamassa poiskuljetusta. Samalla purin lipasto/tv-taso-yhdistelmän, se kun oli lastulevyä eikä enää myyntikuntoinen. Siirtelin olohuoneen yhteen nurkkaan tavarat jotka myydään ja toiseen nurkkaan niitä pois haettavia. Maanantaina menen hakemaan sen ison tekokasvin, ja samalla pakkaan laseja, lautasia ja kuppeja sun muuta pahvilaatikoihin. Jos hyvin käy niin saan kaikki ne pakatuksi, joten meilla jää sitten enää parvekkeen tyhjennys, kylpyhuoneen siivous, makuuhuoneen siivous (yritän saada sieltä kaikki tavarat olohuoneen puolelle) ja varastokopin tyhjennys. Ja kun tavarat on haettu, niin olohuoneen siivous.

HUOMENNA kuitenkin pysyttelen kotosalla ellen apteekissa piipahda, piti käydä tänään kun palasin sieltä siivous puuhastelusta mutta en muistanut enää. Piti jo päästä huilimaan kotiin kun olin riehunut siellä asunnolla siihen malliin.

MAANANTAINA alkaa lähtölaskenta siihen, pääsenkö muuttamaan takaisin ennen joulua vaiko en. Maanantaista on nimittäin kaksi viikkoa siihen ilmoitettuun remontin valmistumispäivään. Jokohan pitäisi aloittaa aamukampa?

TÄLLE illalle vielä jotain Netflixistä ja sitten huilimaan. ■