angr.jpg

EILEN illalla lisäsin sen esipuheen siihen artikkelikirjaan ja lähetin toimittajalle. Tänään tuli viestiä että voisinko mä lähettää sen painotalolle, kun hän ei oikein tiedä mihin osoitteeseen sen laittaisi. No sinnehän tuo lähti painettavaksi tänä iltana.

TÄNÄÄN tuli myös uudet parempilaatuiset kuvat siihen kiiruskirjaan. Eihän siinä mitään, mutta kun kuvat oli numeroitu viittauksin jotka osoittivat siihen alkuperäiseen Word-tiedostoon eikä toimittamaani PDF-tiedostoon. Olipa hauska etsiä niitä sitten taitosta, varsinkin kun yksi kuva puuttui kokonaan. Puuttui jo aiemmin mutta siitä tuli heikkolaatuinen versio laitettavaksi. Nyt tuli sitten sellaisia kuvia että kone nikotteli vähän aikaa niitä pienentäessään. Olikohan ihan pakko laittaa mulle kuvia joiden leveys oli melkein puolitoista metriä? Niitä kun piti pienentää niin paljon että olivat vain 29 senttimetriä leveitä, niin ei niitä ihan sekunnissa eikä kahdessa pienemmäksi saatu. Illan pimettyä sain kuitenkin kaikki kuvat käsiteltyä ja laitettua taittoon ja uuden version liikenteeseen. Kyllä alkoi pikkuisen mietityttämään että eivätkö olisivat voineet kysyä ohjeita etukäteen ennenkuin alkavat aineistoa edes luomaan. Homma olisi sujunut paljon luonnikkaammin. Huomenna pitäisi heidän laittaa aineisto painoon, joten saavat heti ensi töikseen aamulla tarkastaa sen, sillä mä en istu koneella kuin aamukymmeneen asti ja sitten lähden töihin ja illalla kotona taas vasta joskus seitsemän aikaan. 

KELIT ovat noudatelleet samaa linjaa: pakkasta, pakkasta ja pakkasta. Välillä aurinkoista ja välillä taivas harmaana. Tänä aamun oli raikkaat -12 astetta pakkasen puolella ja nyt illalla näyttää vaivaista miinus kuutta pakkasastetta. Ja ilmeisesti sama meno jatkuu vielä ensi viikonkin.

TÖISSÄ aiheuttaa harmaita hiuksia yksi henkilö, jolla näyttää olevan ihan omat käsityksensä työ- ja taukoajoista. Mitäs siitä jos tullaan töihin 15 minuuttia myöhässä tai ollaan tunti ruokatauolla? Onneksi asian ovat huomanneet jo esimiehetin, eli keskustelu on luvassa. Kyllä se hankaloittaa melkoisesti muiden tauolla käyntiä jos yksi istuu taukotilassa tunnin räpläämässä puhelintaan. Muut saattaisivat käydä syömässä mutta kun kassaakaan ei voi jättää miehittämättä. Enkä mä ole ainoa jota nyppii kyseisen henkilön toiminta. Muutenkin tuntuu valikoivan keitä palvelee ja keitä ei: jos asiakkaalla on sotoksia vähänkään enemmän niin karkaa heti kassalta. On ilmeisesti liikaa työtä silloin.

HUOMENNA onkin iltavuoro ja perjantaina myös. Viikonloppu onkin vapaa, joten josko silloin jatkaisin sitä ikuisuuseepposta. Jos se vaikka olisi valmiina juhannuksena. ■