umb.jpg

EI kai vappu ilman sadetta ole vappu eikä mikään. Niinpä tänäkin vappuna saatiin vesisadetta. Mutta eipä mennä asioiden edelle.

MAANANTAINA oli poutaista mutta sen verran vähän lämpöasteita että piti laittaa takki päälle kun läksin kävelemään töihinpäin. Mitään ihmeempää ei töissä sattunut ja melkeinpä ajoissa pääsin lähtemään kotiinkin. Mitään pitkiä telkkarin tuijotussessioita en voinut viettää kun tiistaina oli aamuvuoro.

TIISTAINAKIN oli edelleen poutaista mutta viileää aamulla. Iltapäivällä hyppäsin bussiin töistä päästyä ja huristelin sillä keskustaan kun meillä oli treffit puolison kanssa. Käytiin ensin juomassa vappukahvit munkkien kera ja sitten ruokakauppaan ostamaan nakkeja ja muuta naposteltavaa. Vietettiin ihan koti-ilta kun ei ollut tarvetta lähteä minnekään jonottamaan.

TÄNÄ aamuna taivas oli harmaa herätessä mutta kun lähdettiin kävelemään keskustaa kohti jaksoi aurinkokin tulla esiin. Käytiin taas vappukaffeilla ja kuunneltiin jonkin aikaa vappupuheita kunnes puoliso lähti kotiinpäin ja mä vielä muutamaan kauppaan ennenkuin itse myös kotia kohti.

AAMUSELLA katseltiin sääennustetta ja iltapäivälle oli merkitty vesisadetta, ja tuleville päiville myös, ihan rankkaakin sellaista. Onneksi lumihiutaleet olivat kuitenkin kadonneet sääennusteesta. Hyvää tuo sade tekee, puut ja muut kaipaavat vettä tällä hetkellä jaksaakseen puhjeta kunnolla lehteen.

PÄÄSIN kotiin kuivana, ja kello 15 jälkeen osuivat ensimmäiset vesipisarat ikkunaan. Ja siitä lähtien onkin sadetta riittänyt. Ei vielä mitään kaatosadetta mutta ehtiihän sekin. Taitaa olla sääntö että vappuna pitää sataa, lunta tai vettä. Ainakin vuosina 2015, 2017 ja 2018 satoi, vuodesta 2016 ei ollutkaan merkintöjä. Silloin kyllä reissasin vapun seutuun ja muistiinpanojen mukaan sää oli suosinut.

JOS huomisaamuna satelee tuohon malliin niin pitää mennä töihin bussilla. Ei siellä oikein märissä vaatteissa viitsi olla. Ja sama juttu kotiinpäin tullessa, jos sataa niin bussi kuljettakoon. Kyllä mä ehdin vielä kävelläkin. 

VIIKONLOPUN suunnitelmat muuttuivat sen verran että lähdenkin jo sunnuntaina alkuillasta, kun muistin puolison maanantain työvuoron väärin. Ja perjantaina jossakin vaiheessa virka-ajan jälkeen tulee vielä sen ikuisuuseepoksen toimittaja tuomaan uusia korjauksia, joten mun pitää olla kotona vastaanottamassa niitä. Lähden sitten lauantaiaamuna puolison luo vastavierailulle. Kalentereiden mukaan meillä molemmilla olisi vapaa viikonloppu euroviisujen aikaan, joten silloin taidamme pitää euroviisukatsomon. Herkkuja viereen ja koko lähetys alusta loppuun asti herkeämättä.

TÄNÄÄN ajattelin katsoa pari jaksoa Gothamista kun kello on vasta tuon verran, ehdin kyllä nukkua tarpeeksi huomista aamuvuoroa varten. ■