mies3.jpg

AAMULLA herätessä tuli lunta siihen malliin, että hetken epäilytti sopiiko sinne edes sekaan. Ja hiutaleetkin olivat kuin pieniä tiskirättejä, ja märkiä. Liimautuivat ikkunaan kuin Tuksu "karismaattisen" herran kylkeen. Ei onneksi satanut kauaa (tai enhän mä tiedä kauanko oli satanut ennenkuin heräsin, kaveri soitteli ja kertoi että sielläpäin oli tullut tunnin verran lunta aamusella - noin 10 km päässä). Kun tuli aika lähteä haavahoitoon, sateli räntää, ja kun bussista pääsin, vähän aikaa tuli vettä.

HAAVAHOIDON jälkeen, vaikka taas siitä haavan reunoilta/pinnasta kuorittiin pois sitä katetta, ei jalka ollutkaan pitkästä yhtään kipeä. Ei edes nyt illalla. Taitaa saada nukuttua yön hiukan paremmin ja ilman särkylääkkeitä. Possu-juurespadan jälkeen istahdin nojatuoliin tylsistymään telkun ääreen, ja heräsin siitä reilun tunnin kuluttua. En mä ole kyllä montaakaan kertaa aiemmin siihen nukahtanut, näin päiväsaikaan. Yhtenä yönä kun jalka kiukutteli tavallista enemmän, piti tulla istumaan nojatuoliin, sillä kun oli istuma-asennossa ei kipu tuntunut, mutta kun oli pitkällään särkyi alkoi. Siinä tuijottelin jotakin yhdentekevää hömppää telkkarista huopaan kietoutuneena, ja olin nukahtanut siihen. Heräsin aamulla niska jäykkänä kun se nukkumisasento ei ollut luonnollisestikaan paras mahdollinen. Mutta se niskan jäykkyys oli pieni hinta siitä että sai nukuttua. Ja päivän mittaan se vetreytyi, ettei sekään sen pahempi ollut.

ODOTELLESSANI pääsyä hoitajan luo tuli lääkäri moikkaamaan ja kyselemään sokeriarvoista. Kun kerroin millaisia lukemia on viime aikoina ollut, kysyi hän että olenko jättänyt piikityksen pois? Sen verran hyviltä arvot kuullostivat. En ole vielä jättänyt piikkiä pois, mutta en myöskään vielä ole illan pistosta ottanut. Oli reilun kaksi tuntia ruokailun jälkeen sokeriarvo laskenut alle 6 mmol:n, joten pitää tässä vielä ennen iltateetä ja pari tuntia sen jälkeen ottaa uudet arvot. Jos nekin liikkuu molemmat tuossa kuuden hujakoilla niin pitää jättää piikki pois ettei laske liian alas. Alle viiden ei saa mennä missän tapauksessa. Hoidossa tuli puheeksi diabetes ja hoitajan eräällä kaverilla on myös se, ja oli kerran eräässä tilaisuudessa alkanut puhua ihan hassuja ja rojahtanut sitten lattialle. Siellä eräs diabeteksen hoitoa tuntematon oli alkanut kysellä insuliinipiikin perään, että "äkkiä insuliinia!" vaikka tälläisessä tilanteessa EI missään tapauksessa saa antaa insuliinia, vaan nopeasti sokeria, vaikka sokeripaloina tai suklaana. Jos tuossa vaiheessa lykkäisi vielä insuliinia niin saattaisi olla edessä matka taivaalliseen soittokuntaan.

HUOMENNA on taas perinteinen viikonlopun kauppareissu. Pitää käydä marketissa A hakemassa sitä leipää, kun mun kaupassa ei taaskaan enää iltapäivällä sitä ollut, ja sitten omasta kaupasta munia, kaurahiutaleita, raejuustoa ja sen sellaista. Onneksi pääsee bussilla niin ei tarvitse pitkiä matkoja paarustaa.

KATSOIN väärin sen kämpän määräaikaistarkastuksen ajankohdan. Ihmekös tuo laittelevat monta lappua samasta asiasta eri päivämäärillä. Eivät tulekaan vielä ensi viikolla vaan sitä seuraavalla. Ehtivät siis kaikki siivota nurkkansa ennenkuin tarkastusporukka tulee. Mäkin vähän ajattelin josko huomenna kuitenkin siivoaisi jo vähän ja sunnuntaina loput. Voisi sitten seuraavalla viikolla tehdä kevyemmän siivouksen jos nyt huomenissa vie matot ulos jne. En mä niin sotkuinen ihminen ole että joka viikko olisi tarvetta pestä lattioita, kahden viikon välein riittää. Kun imuroi kerran pari viikossa ja pyyhkii pölyt, niin pysyy kämppä siistinä. ■