metsa.jpg

HARMAA ja sateinen oli tämäkin päivä. Aamupäivällä pakkasin reppuun viemiset puolisolle, ja tallustelin sitten reppu täynnä keskustaan. Piti hakea vielä kahvia ja talous- ja wc-paperia isompi satsi niin ei pääse heti loppumaan. Ja kun puolison on vähän vaikea niitä saada kovin läheltä kotia.

AJELIN bussilla puolison asunnolle, mutta sen verran paljon oli matkustajia että ihan kaavailemassani aikataulussa ei perillä oltu. Mulla ei nimittäin ollut paljoakaan aikaa jättää tuomisia puolison asunnolle ja lähteä takaisin, mutta tällä kertaa olin vasta jättämässä tavaroita kun mun olisi pitänyt jo olla pysäkillä. En siis turhaan hätiköinyt niitä jättäessä kun tiesin että paluumatka olisi käveltävä, tai vaihtoehtoisesti odotettava tunti seuraavaa autoa.

LÄHDIN kävelemään takaisinpäin kun en viitsinyt istua tuntia odottamassa. Mukavahan siellä oli kävellä, lämpömittarissa lukemat nollan yläpuolella. Tosin välillä muisti sataa lunta ja räntää, mutta onneksi se loppui aika äkkiä alkamisensa jälkeen. Olisin päässyt pyörätietäkin pitkin mutta päätin osan matkasta kulkea metsän läpi vievää lenkkipolkua kun molemmat reitit ovat yhtä pitkiä. Metsässäkin oli lunta mutta ei mitenkään paksusti. Nämä suojasäät ovat painaneet lumen kasaan, ja paikka paikoin oli vielä paljas maa näkyvillä. Kiireettä vaelsin eteenpäin ja kun aikani olin tallustellut metsän lenkkipolkua ja lopun matkan pyörätietä saavuin keskustaan. Käväisin hakemassa itsellenikin kahvia ennenkuin suuntasin kotiin.

KOTONA odotti pyykkikasa koneeseen pääsyä, ja vaihtelun vuoksi pesinkin pyykit taas jo iltapäivän lopulla, niin ettein illalla tarvinnut enää konetta pyörittää. Koneella odotti sähköpostissa tehtävää, pieniä juttuja mutta useampia. Kaikki päästetään julkisuuteen vasta ensi vuoden alussa, mutta kun aikaa oli niin tein ne kaikki alta pois.

TÄNÄÄN oli taas päivä jolloin en viitsinyt avata telkkaria vaan jatkoin sen vielä kesken olevan kirjan lukemista. Nukkumaan mennessä saanen sen luettua loppuun niin että voin huomenna töihin mennessä käydä palauttamassa sen. Huomenna on taas iltavuoro, ja siitä jään kolmen päivä joululomalle. Perjantaina taas iltavuoroon. Mutta noissakin päivissä on mulle joulua ihan tarpeeksi, mä kun en ole mikään jouluihminen.

KOHTA voisin sulkea koneen ja laittaa aamupalatarpeet valmiiksi. Mukavavampi kun niitä ei tarvitse herättyään alkaa laitteleen vaan pääse laittamaan aamupalan heti. Ehtisi ne laittaa siinä aamullakin mutta kun on jo tottunut että ne on valmiina niin miksi sitä tapaa nyt lähteä muuttelemaan?

ULKONA on edelleen plussan puolella, välillä ikkunapeltiin ropisee jotain. En jaksa enää käydä katsomassa sateleeko siellä taas jotain märkää, vai tippuuko katon reunasta. Katsotaan aamulla miltä keli näyttää. ■