village.jpg

SUNNUNTAINA lähdin puolison luo puolenpäivän aikaan. Pitkin iltapäivää kytättiin sääennustetta kun hän oli kaavaillut että grillattaisiin ja illan alkuun oli luvattu sadetta. Päästiin kuitenkin grillaamaan siihen aikaan kun nälkä tuli, ja sadekin tuli melkein ajallaan. Mitään sne ihmeempää ei sunnuntaina viitsitty askaroida.

MAANANTAINA lähdettiin puolenpäivän jälkeen suuntaamaan kohti sitä kahvipaikkaa. Käytiin hakemassa kaupasta ulkokrysanteemi kun muutakaan ei keksitty viemisiksi. Värin valinta ei tuottanut vaikeuksia kun ei ollut kuin keltaisia. Ja harmi vaan että ainoastaan pienikukkaisia, ne ei tunnu kestävän niin pitkään kuin isokukkakaiset. Pari tuntia siellä istutiin ja sitten Lidlin kautta kotiin. Tai ei aivan suorinta tietä kun sadekuuro ilmaantui päittemme päälle, joten piti tovi olla sateensuojassa. Kotona väsättiin alkuillasta vielä makaronilaatikko, niin että mullekin jäi reppuun laitettavaa. Illan pimeinä tunteina suuntasin kotia kohti.

EILEN soitin vielä toiseen kirjapainoon ja pyysin tarjouksen tulevasta kirjasta. Ja vielä tiistain iltapäiväksi se tarjous. Tulihan se, ja oli kyllä eroa toiseen paikkaan (josta jo aiemmin pyysin tarjouksen) verrattuna. Aiemman paikan tarjous oli liki kaksinkertainen verrattuna tiistaina tarjoukseen. Onneksi mun ei tarvitse päättää sitä painopaikkaa itse, kun jälkimmäisen painopaikan laatu ei aina ole ollut niin priimaa kuin pitäsi. Mutta päättäkööt muut.

EILISILTAPÄIVÄN viimeisillä tunneilla kun aurinko paisteli ja ja oli mukavan lämmin, päätin ottaa työkalut ja käydä hakemassa metsän laidasta lisää lankkua. Tarkoituksena oli nimittäin laittaa sen isomman kukkapenkin toinen pää kuntoon. Toinen oli jo lankutettu vuosia sitten, mutta tämä toinen pää joka on laajennus/pidennys kukkapenkkiin oli reunustettu vain kivillä. Ja ne kun oli niin matalat niin ei sihen voinut multaakaan lisätä. No kun mä sieltä metsästä könysin pihaan ekaa lankkua ja työkaluja kantaen, eikös kukkamummo I taas ilmaantunut pihalle. Oli kuulemma tuntunut siltä että joku tekee taas jotain (no itse asiassa oli siivonnut ja tuli sitten pihalle vilvoittelemaan). EIhän siinä mitään, kerroin mitä olin tekemässä, ja että hakisin metsästä vielä kolem lankkua lisää, joten josko hän sen aikaa vahtisi työkaluja.

KUN sain lankut ja tukitapit kuskattua sinne isomman penkin laitaan, lähti kukkamummo hakemaan kuokkaa että pääsee kaivelemaan urat näille lankuille. Mä kaivelin sillä aikaa kivet siitä penki reunasta ylös, ja yhden lankun joka oli melkein uponnut maan sisään eikä näin ollen enää palvellut tarkoitustaan. Nyt oli helppo kaivaa urat kun niiden kivien jälkeen oli valmiiksi uraa maassa ja maata myllätty. Naputeltiin lankut paikoilleen uriin, ja varmistettiin paikallaan pysyvyys lyömällä muutama tukitappi lankkujen kylkeen. Ylös kaivetut kivet siirsin sinne kivipuron reunaan, kun sinne sopi kyllä. Tein sitten vielä muutaman saarekkeen siihen kivien väliseen multatilaan, niin ei näytä niin tyhjältä, kun eihän se sammalleimu heti ensi kesänä sitä koko väliä täytä. 

EILEN oli muuten aamulla käynyt huoltomies tuomassa multasäkit. 400 litraa niinkuin pyysin. Naapuri tuli soittamaan ovikelloa heti kohta kun olin kotitutunut ja kysyi voisinko nostaa ne varastoon kun livat ikävästi portaiden yläpään viereeb pinottu. Olisi nostanut itse mutta kun selkä oli kuulemma taas kipeytynyt. Sanoin nostavani kunhan saan vaihdettua hieman huonompaa päälle. Ja olisin mä ne nostanut muutenkin, vaikka ne eivät olisikaan kenenkään matkaan kelvanneet niin joku pässinpää olisi takuuvarmasti keksinyt puhkoa ne. Nyt ovat lukkojen takana odottamassa että ensimmäinen yöpakkanen on puraissut kukkia. Silloin on sopiva hetki tyhjentää ne säkit rinteeseen ja laittaa kukkasipulit multaan. Eli tovi on vielä odotettava.

TÄNÄÄN oli sitten sen jäsenlehden taiton aloitus. Kaikki aineisto olisi oltava mulla perjantaina, joten valmiiksi sitä en saanut. Tein sitten sen ikuisuuskirjan yhden luvun korjaukset, se kun oli vielä odottamassa. Nyt sekin jää odottamaan uusia korjauksia. Perjantaina on myös sen toisen kiirellisemmän kirjan korjausten jättöpäivä, ja sekin pitäisi saada ensi viikolla uudelle kierrokselle, tosin tällä kertaa ei niin laajassa jakelussa kuin edellinen versio. Tähän mennessä on tullut kolme(!) korjausta/huomiota kirjaa koskien, eli joko ihmiset eivät ole viitsineet lukea niitä 180 sivua, tai sitten jättävät viime tinkaan. Katsotaan perjantaina kuinka käy.

ILLALLA oli taas vaihteeksi kokous. Parisen tuntia siellä meni. Nyt olin niin laiska että tulin bussilla kotiin. Tosin menomatkalla oli kaksi A4-mappia täynnä paperia mukana kannettavana, joten sallin itselleni tuon pienen ylellisyyden. Huomenna ja mahdollisesti vielä perjantainakin tulee aineistoa jäsenlehteen, joten tiukkaa voi tehdä että saan sen maanantaina painoon. Ja loppuviikko on pakko varata pelkästään sille kiireemmälle kirjalle siltä osin että saan sen vielä ennen Tampereen keikausta uudelleen luettavaksi. Onneksi se kuitenkin on vasta ensi viikon murheita. ■