kivetv.jpg

PUOLEN päivän aikaan lähdin pihalle sillä ohjelmassa oli sen kivireunuksen purku ja maan ruokkaus. Juuri kun kävelin kukkapenkeille, Kukkamummo I oli jo siellä nyppimässä kuivuneita kukkia pois kesäkukista. Juteltiin siinä tovi, ja sanoi sitten tuoneensa mökiltä perennoja penkkiin laitettavaksi. Mä lupasin odotella siinä ylhäällä niin kauan että ehtii käydä noutamassa kassinsa ja tuomaan perennat. Siellä oli varjoliljaa, syysleimua ja vuohenjuurta. Varjoliljalle löysin paikan kun kaivoin kuunliljan ylös kalliokielon vierestä ja samalla jaoin sen kahdeksi ennenkuin istutin sen uuteen paikkaan. Vuohenjuuri puolestaan pääsi siihen uuteen penkkiin, jossa on tilaa vielä runsaasti. Syysleimun päätin sijoittaa sen tulevan sammalleimun viereen, mutta se joutuu odottamana huomiseen että saan ensin sen kankaan sinne pohjalle ja sitten vasta kivien laittamisen jälkeen pääsen tekemään siihen viereen leimulle penkin.

PIHALLE lähtiessä laitoin hihattoman paidan päälle kun ajattelin että siinä kaivaesa ja kuopiessa tulee lämmin. Enpähän tullut ajatelleeksi että aurinko paistaa siihen koko ajan kun siinä kuopsuttelen. Kun kaivaukset olivat valmiina ja tulin sisään, kivasti poltteli hartioissa ja tajusin että nahka on palanut. Suihkuun mennessä kurkkasin olkapäitä ja niin ovat ne ja niska punaiset ja lievästi kirvelee. Onneksi mulla oli xylitoli-glyseriini-voidetta jota saatoin laittaa punoituksen päälle. Huomenna ei sitten mennäkään ihan niin vähissä vaatteissa sinne rinteeseen. Lippalakin sentään älysin laittaa ulos lähtiessä, muutoin olisin varmaan saanut vielä auringonpistoksenkin.

VIELÄ on käytävä kastelemassa kukkapenkit ja tällä kertaa sellaista paitaa päälle joka peittää hartiat. Edelleen pikkuisen kirvelee vaikka jo pari tuntia sitten suihkuttelin ja rasvasin. Ei onneksi sentään niin paljon kuin silloin eräänä kesänä kun Talllinnan-laivalla tuli nahka poltettua ja selvin päin. Eiköhän tuo kirvely aamuun mennessä ole mennyt ohi.

KELLO alkaa lähestyä kahdeksaa joten varmaan voin mennä sinne kasteluhommiin niin pääsen iltakahvin laittoon tunnin päästä. ■