ruskea.jpg

ÄKKIÄ se hurahti neljä vapaapäivää. Ei me sen kummempia ehditty, kunhan kokattiin, katseltiin leffoja ja käytiin sisustusostoksilla. Grillaamaan ei päästy kun oli sen verran kylmiä päivät ettei viitsinyt illalla grillin ääressä seisoskella. Vettä ei sentään satanut yhtenäkään päivänä. Ihan joka päivä ei tarvinnut kokata kun vein lauantaina tuliaisiksi valkosipuli-kermaperunoita. Olipa espanjalaiset valkosipulit muuten mietoja, olisi ehkä pitänyt kuitenkin ostaa suomalaisia. Tiistai-iltana palailin kotiin valmistautumaan keskiviikon iltavuoroon.

KESKIVIIKKOAAMUNA lämpömittari oli vielä hitusen plussalla herätessä ja päivällä liikkeellelähtiessä jopa melkein pari astetta plussan puolella. Iltaa ja yötä kohti taas alkoi vajua lähemmäs nollaa mutta ei vielä kotiin tullessa ollut edes nollassa. Yllättävää kyllä mitään isompaa ei ollut odottamassa töihin mennessä vaan pystyin hoitamaan oman osaston kassan ohella.

TÄNÄ aamuna oli syksyn ensimmäinen pakkasaaamu. Asteen verran pakkasella herätessä ja töihin lähtiessä. Mukavasti herätteli kun yö jäi lyhyeksi eilisen iltavuoron johdosta. Vajaan tunnin kun siinä kirpeydessä tallusti niin silmät aukeni eikä päivän aloitus tuottanut ongelmia. Huomennakin on aamuvuoro ja sitten taas kolme vapaata. Näidne vapaiden jälkeen palataankin sitten normaaliin rytmiin, eli ylimääräisiä vapaita ei ole ennenkuin tulee arkipyhät vastaan. Mutta ehtiihän tässä jo melkein kyllästyäkin lomailuun :)

ENSI viikolla olisi tarkoitus yrittää saada niitä kukkasipuleita maahan, mutta jos tulee taas iltavuoropainotteinen viikko (en ole vilkaissut ensi viikon vuoroja) niin menee sunnuntaille asti ennenkuin sinne pihapuuhiin pääsen. Jos ei sunnuntaina sada. Ja siitä eteenpäin aamuvuorojen jälkeen istuttamaan kunnes kaikki sipulit on maassa. 

KOHTA pitää painua peiton alle niin jaksaa vielä huomisen. Lauantaina sitten taas puolison luo muutamaksi päiväksi. ■