unbrella.jpg

EI se eilen satanut vettä eikä muutakaan kun töihin menin. Taivaankansi oli kyllä harmaa laidasta laitaan. Illalla pihalla käydessäni huomasin että hiukan tihuutteli vettä. Pitikö sade ihmiset kotona, mutta pääsin lähtemään jo viisi minuuttia työajan päättymisen jälkeen kun loppuillasta asiakasmäärä väheni huomattavasti. Mikä oli hyvä asia siilä työkaveri lähtikin aiemmin kuin luulin ja viimeisen tunnin olin yksin. Kotiinlähtiessä tulikin vetä hieman reippaammin, eikä mulla tietenkään ollut sateenvarjoa kun mikään ei lähtiessä viitannut siihen että illalla sille olisi ollut tarvetta. Urheasti piti tallustaa sateessa kunnes pääsin keskustaan ja siellä sattui sopiva bussi jolla pääsin viimeiset kilometrit. Kotona seisomaan kuuman suihkun alle, ruokaa ja sitten peiton alle pysymään lämpimänä.

TÄNÄ aamuna satoi edelleen. Vaikka olikin vapaapäivä, niin en siitä päässyt peiton alla nauttimaan. Päivän agenda piti aloittaa noutamalla muutama seinäkalenteri (kun sain viestiä että saisinko jostain pari seinäkalenteria kun toimistolle ei ollut tullut ainuttakaan kalenteria, ja että kun mä kuitenkin jostain ne saan ilmaiseksi) ja viemällä ne saman tien kaipaaville.

PUOLEN päivän aikaan oli treffit puolison kanssa. Käytiin kahvilla ja kierreltiin kirppareilla. Kumpikaan ei löytänyt mitään mukaanlähtevää. Soittelin eilen luottoparturilleni, ja sain sovittua tälle päivälle ajan iltapäivälle, joten pari tuntia kierreltiin kaupungilla puolison kanssa ennenkuin mun piti mennä parturiin. Sieltä kun pääsin käväisin kirjakaupassa ostamassa korostuskyniä ja mappikalenterin keittiöön, kun huomasin että kyllä sellainen pitää keittiössäkin roikkua. Kun mulle jäi siinä vielä aikaa kokouksen alkuun, kävin kahvilassa istumassa ja nauttimassa kahvin suolaisen kera ja luin illan kokouksen esityslistan vielä läpi.

KAHVILASTA suuntasin kokouspaikalle. Vaikka asiaa olikin melkoisen paljon, niin vartti kuuden jälkeen oli kokous kuitenkin nuijittu läpi, eli ei mennyt kuin hieman yli kaksi tuntia. Kokouspaikalta suuntasin kauppaan, sillä päätin ostaa jo tänään huomisen ruoka-aineet niin että huomenna voin tulla suoraan kotiin ja alkaa valmistella ruokaa vaikka heti. Huomenna on taas makkarasopan vuoro, ja ostin perunoiden, porkkanoiden ja sipulin lisäksi vielä palsternakkaa ja naurista siihen laitettavaksi. Tällä kertaa pitää maustaa hillitymmin ettei raaka-aineiden hieno maku peity chilin ja muiden alle. Ja kun edelleen sateli niin bussilla kotiin.

KOKO päivän sai ulkona kulkea sateenvarjon kanssa. Ihan heti ei mieleen tule milloin viimeksi olisi tammikuussa ollut näin reilusti plussalla (+5) ja satanut silkkaa vettä. Ja jokunen tammikuu on kyllä jo tullut nähtyä.

HUOMENNA aamuvuoroon, ennusteen mukaan ei pitäisi sataa mutta sehän selviää kun katsoo ikkunasta ulos. Pakkasta ei ole töihinmenoaikaan ennustettu, ja päivällä saattaa jopa aurinko pilkahtaa. Ja samanlaista olisi luvassa perjantaillekin.

AJATTELIN katsoa jakson pari Blacklistiä ja sitten kaivautua peiton alle. ■