oksat2.jpg

AAMUYÖLLÄ herättyäni kuuntelin kuinka sade ropisi ikkunaan ja ikkunapeltiin. Sitä kuunnellessa nukahdin uudestaan. Aamulla herätessä sade jatkui edelleen ja oli enemmän kuin harmaata. Viimeksi katsomani sääennusteen mukaan tänään olisi pitänyt sataa vasta iltapäivällä. Siinä aamukahvilla olin tyytyväinen että kävin eilen kääntämässä sen kukkapenkin, tänään sinne ei olisi viitsinyt lähteä. Tänään oli tarkoitus käydä tökkimässä krassin siemenet multaan mutta eiköhän vielä tule poutapäiviäkin että pääsee silloin ne laittamaan.

AAMUPÄIVÄ meni asunto-, kullanhuuhdonta- ja eläinohjelmia katsellessa. Iltapäivällä lähdin taas mutkan kautta kauppaan (mihin sitä kahvia oikein menee?). Pientä tihkua oli edelleen ilmassa mutta sateenvarjoa ei kannattanut sen takia kastella. Sen verran on ollut vielä katupölyä ilmassa että ihan hyvä kun kadut kastuivat, ja olihan tuolla helppo hengittää kun oli sellainen sopivan kostea ilma.

PIHAAN päästyä kävin kurkkaamassa kukkapenkkiä kun näytti siltä että siellä jo joku oli käynyt myllertämässä. Ja olihan siitä yläpuolelta pitänyt tulla fillarilla kukkapenkin kautta koukaten. Mutta sieltä kulkeminen loppuu kohta. Mulla on nimittäin yksi rulla sitä mustaa puureunusnauhaa ja teen siitä kukkapenkin siihen toisen reunuspenkin ja ruusupuskan väliin niin siitä ei sen jälkeen pääse ajelemaan. Se on kumma kun joillakin ei järki yhtään päätä pakota. Etupihan puolelle pitäisi saada myös vaikka vaijeriaitaa niin että loppuisi senkin rinteen kautta kulkeminen. Muutaman metrin päässä on asfalttitie jota pitkin pääsee pihaan, ja portaita pitkin pääsee sekä ylös että alas. Etupihalle toivomani aita on sen verran isompi projekti että en sitä yksinäni lähde toteuttamaan. (Anteeksi mutta keitti vaan yli).

ILLASTA alkoi taivas seljetä ja sateetkin kaikkosivat. Ja maanantaista alkaen parempaa keliä pitäisi olla luvassa eli pihahommiin pääsee vaikka tiistaina.

WANHUS odotteli että hallitus osaisi päättää edes jotakin ajoissa mutta ei. Huomiseen joutuu odottamaan ennenkuin kuulee poistetaan rajoituksia ja jos poistetaan niin mitä. Edes kirjastot auki parin viikon päästä ja kahvilat (ja ravintolat) kesäkuun alussa, jos toivoa saa.

TÄNÄKÄÄN iltana ei sen kummempaa kuin FDTD:n seuraamista. Toinen tuotantokausi on puolivälissä ja kolmas odottaa vuoroaan eli katsottavaa sen tiimoilta riittää. Huomiselle ei vielä ole ohjelmaa mutta eihän sitä tiedä mitä aamu tuo tullessaan. ■