grey.jpg

TORSTAINA olikin poutapäivä ja jopa melkein kaksi astetta pakkasta! Ja jaksoi koko päivän olla satamatta, lämpötilan pysytellessä koko päivän samoissa lukemissa. Illalla kotiin lähtiessä alkoi lukemat taas hivuttautua lähemmäs nollaa. Olivat taas ajelleet kadut ja tiet puhtaiksi mutta hiekoitus uupui.

PERJANTAINA oltiin taas tilanteessa että lämpötila sahasi aavistuksen nollan kummallakin puolella ja tietysti muisti sataa.Töihin lähtiessä ei satanut mutta en kovin pitkälle ehtinyt kun lunta alkoi jo tulla. Ilokseni huomasin että hiekkaa oli ehdittty levittää melkeinpä kaikille kulkuväylille joten saattoi askeltaa reippaammin. Päivän mittaan tuli sade tuli kaikissa olomuodoissaan, ja illalla kotiin tullessa sama homma jatkui. Kun lauantaiaamuna olikin aikainen herätys niin telkku sai pysyä suljettuna ja menin ajoissa nukkumaan.

TÄNÄ aamuna sankka sumu oli peittänyt kaupungin, lämpötila oli (tietty) plussan puolella vajaan asteen verran. Oli ihan mukava kävellä aamuhämärissä töihin kun sumu velloi ympärillä ja pienet pisarat kosteuttivat kasvoja. Tänään meitä olikin kolme töissä, joten ei tarvinnut koko aikaa olla kassalla vaan ehti myymälääkin laittamaan ja tavaraa purkamaan. Ja ehdittiin kaikki tauoillakin käymään. Lisäksi kun asiakkaatkin ihna kiltisti poistuivat sulkemisaikaan niin ei tarvinnut jäädä sen vuoksi ylitöihin.

KOTIMATKALLA oli aiheellista kiertää ruokakaupan kautta kun melkoisen tyhjäksi jäi jääkaappi aamulla. EN mä mitään erikoisempaa jaksanut ruveta väsäämään, ostin liha-makaronin ainekset. Siitä riittää aina maanantai-iltaan asti ja tiistaina lähdenkin sitten joulunviettoon.

HUOMENNA pitää päivällä käydä viemässä puolison luo jo etukäteen viemisiä ja tuliaisia, ei tarvitse sitten tiistaiaamuna kaikkea yrittää saada kuljetettua kerralla. Jää sitä vietävää vielä tiistaillekin. Huomenna pitää myös pestä pyykkiä, sillä maanantain iltavuoron jälkeen ei enää viitsi ryhtyä pyykinpesuun. Ja maanantain jälkeen onkin enää kolme työpäivää ja sitten on tämän vuoden työpäivät paketissa. Edelleen on arvoitus onko niitä vielä ensi vuoden alussa, mutta kaipa tuo selviää viimeistään viimeisenä päivänä.

IKUISUUSEEPOS on kuulemma tullut painosta! Kirjan pääasiallinen toimittaja laittoi sähköpostia että muuta toimistustyössä olleet olivat saaneet oman lähetyksensä ja hän kävi hakemassa omansa eilen. Kaikki olivat kuulemma enemmän kuin tyytyväisiä kirjan ulkoasuun. Kyseli voisiko joulun aikaan tuoda mulle kappaleen, mutta sovittiin että soittelee kun olisi tulossa kun olen joulun poissa ja uuden vuoden allakin vielä töissä. Voipi olla että kuukauden viimeisenä viikonloppuna käväisee tuomassa. Jokohan samalla käynnillä aloitetaan uudesta kirjasta neuvottelut?

TÄNÄÄN poikkesin kirpparilla kotimatkalla ihan aikani kuluksi, ja kun silmiin sattui (iki)vanha kauhuelokuva Hammaslääkäri 2, niin piti kuluttaa euro ja ostaa se katsottavaksi illalla. Ykkösen olen joskus heti tulen keksimisen jälkeen katsonut mutta tätä en muista katsoneeni. Voin sitten laittaa sen kiertoon kunhan vaikka Kontin suunnalla liikun.

LÄMPÖTILA on edelleen plussan puolella, mutta ei taida juuri nyt kummemmin mitään sadella. Eikä tarvitsisi huomennakaan sataa. Ei ainakaan lunta, kyllä sitä on sen verran että valkeaa joulua kaivanneet saavat kyllä valkean joulunsa.

ELI illan ohjelmassa on seuraavaksi kahvia, tosca-piirakkaa ja elokuva. ■